Mundial 2014: Στους 16 του κόσμου η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία

25 Ιουν 2014

Η Εθνική ομάδα πέτυχε άλλη μία ιστορική πρόκριση, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, καθώς απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε με 2-1, χάρη σε πέναλτι του Σαμαρά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της σε τελική φάση Μουντιάλ.
   Η Ελλάδα προκρίθηκε στις 16 καλύτερες του πλανήτη ως δεύτερη από τον 3ο όμιλο (πρώτη η Κολομβία) και την Κυριακή 29 Ιουνίου θα παίξει στην «Αρένα Περναμπούκο» με την Κόστα Ρίκα, διεκδικώντας την είσοδό της στα προημιτελικά.
   Ταυτόχρονα, η Εθνική διασώθηκε από την καταστροφή που γνώρισαν τεράστιες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, η τετράκις πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία και η Αγγλία, καθώς αυτές επιστρέφουν κι αυτή συνεχίζει.
   Παρά τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, πριν καν συμπληρωθούν 25 λεπτά αγώνα, η Ελλάδα έκανε τα πάντα για να γράψει ιστορία. Το 1-0 ήρθε στο 42ο λεπτό, με γκολ του Σάμαρη, και την εξαιρετική ασίστ του Σαμαρά. Οι Αφρικανοί έφτασαν στο 1-1 στη μοναδική αξιόλογη προσπάθειά τους έως τότε, όταν στο 74ο λεπτό ο Ζερβίνιο βρήκε χώρο για να δώσει στον Μπονί κι αυτός με πλασέ ισοφάρισε.
   Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ ο Σαμαράς ετοιμαζόταν να σουτάρει βρέθηκε στο έδαφος από τον Σίο, ο Κάρλος Βέρα έδειξε τα 11 μέτρα και ο ίδιος παίκτης με Ολύμπια ψυχραιμία «εκτέλεσε» τον Μπαρί για τη νίκη και την πρόκριση, σημειώνοντας επίσης το πρώτο γκολ της καριέρας του σε Μουντιάλ.
   Με τα δύο γκολ η Ελλάδα σημείωσε όσα τέρματα είχε συνολικά πετύχει στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ που συμμετείχε, ενώ με τους τέσσερις βαθμούς δημιούργησε επίσης ρεκόρ, αφού στις διοργανώσεις του 1994 και 2010 είχε συγκεντρώσει μόλις τρεις.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News