Εντοπίστηκε ομάδα πρακτόρων στην Ελλάδα. Πως μεταφέρονται οι πληροφορίες στις ξένες υπηρεσίες

13 Ιουλ 2014

Πολυσέλιδη δικογραφία έχει σχηματισθεί και αναφέρει πως στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν πρόσωπα, κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρουν πληροφορίες σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.
   "Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα", αναφέρει στο Βήμα της Κυριακής δικαστής.
   Υπάρχει όμως και άλλο σημαντικό στοιχείο. Με την παρουσία εισαγγελέα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στα νότια προάστια. Στον χώρο βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη αλλά και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.
   Ως τώρα υπήρχε η πεποίθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει μηχανισμός της CIA ο οποίος παίζει τα κατασκοπευτικά του παιχνίδια. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί, η πεποίθηση όμως υπήρξε, όπως και οι φήμες που μεγάλωναν συνεχώς. Τώρα πλέον φαίνεται πως είμαστε σε φάση να γνωρίζουμε ότι δεν δρούσε μόνο η CIA αλλά και αρκετές ακόμα ξένες υπηρεσίες οι οποίες πουλούσαν με το αζημίωτο φυσικά πληροφορίες σε επιχειρηματίες. Εκείνοι με τη σειρά τους τις χρησιμοποιούσαν αναλόγως.
   Κάποια πρόσωπα από όσα εμπλέκονται όμως βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις Αρχές και υπάρχουν συνομιλίες και συναντήσεις καταγεγραμμένες.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News