Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τάσσεται υπέρ των εκλογών το Φθινόπωρο

6 Ιουλ 2014

Υπέρ των πρόωρων εκλογών και μάλιστα το φθινόπωρο εμφανίζεται να είναι και ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και άλλα στελέχη.
   Όλοι όμως αφήνουν να εννοηθεί πως στις όποιες αποφάσεις ληφθούν καθοριστικό ρόλο θα παίξουν δύο πράγματα. Πρώτον, οι δημοσκοπήσεις. Δεύτερον η κατάσταση του κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ. Στο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου.  Εάν "πέσει" ο κ. Βενιζέλος πέφτει και η κυβέρνηση.
   Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να είναι προσηλωμένος σε αυτό που διακηρύττει σχεδόν από την αρχή της θητείας του. Εξάντληση της τετραετίας. Ο κρυφός στόχος είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές όπως είναι το "σωστό" και με αυτό τον τρόπο να αναλάβει πάλι ο ίδιος την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φανεί ότι βγάζει οριστικά την χώρα από την κρίση.
   Εντούτοις, δεν είναι διόλου εύκολος αυτός ο στόχος και μέσα σε ένα τόσο ρευστό πολιτικό σκηνικό, ο κ. Σαμαράς πιθανολογείται πως εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Μάλιστα, δεν θεωρείται τυχαίο, πως επιμένει να εφαρμοστεί η εισαγγελική πρόταση για τους ένστολους παρόλο που η τρόικα διαφωνεί.
(Πηγή: Real News)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News