Μάρτιν Σουλτς: Να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της

11 Ιουλ 2014

Συνέντευξη με το πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς 2014. "Μα η Ευρώπη δεν είναι εκείνη που απομακρύνεται από τους πολίτες;" Αυτή η ερώτηση από μία Δανέζα, σε συζήτηση με θέμα το κατά πόσον οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην Ευρώπη, προβλημάτισε τον Μάρτιν Σουλτς για μήνες.
   "Αυτή η πρόταση με άγγιξε, πραγματικά", μας λέει σε συνέντευξή του λίγους μήνες αργότερα. "Ίσως να μην είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, διαφορετικά η ΕΕ θα αποτύχει".
   Ο κ. Σουλτς, που είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΕΚ που επανεκλέγεται για δεύτερη θητεία, έχει θέσει ως αποστολή του να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες. Για αυτόν η ΕΕ δεν έχει να κάνει τόσο με τη δημιουργία της μεγαλύτερης ενιαίας αγοράς στον κόσμο, όσο με το πώς θα κάνει τη διαφορά στην καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων. Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει τους φόβους των ανθρώπων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ευρωσκεπτικισμό και τον εξτρεμισμό.

   Κοινωνική δικαιοσύνη
   "Το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών στη Ευρώπη μεγαλώνει", μας είπε ο Μάρτιν Σούλτς. "Περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν αυτό και είναι δική μας ευθύνη να το καταπολεμήσουμε". Επίσης, αποκάλεσε ανησυχητικά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων. "Μπορούμε να μεταρρυθμίσουμε της αγορά εργασίας όσο θέλουμε, αλλά όσο δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν καμία ευκαιρία και μια ολόκληρη γενιά θα στραφεί μακριά από την Ευρώπη. Κινδυνεύουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά."
(Πηγή: elections2014.eu)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News