GP Βρετανίας 2014: Pole position ο N. Rosberg, νικητής ο L. Hamilton με μία ώρα καθυστέρηση

7 Ιουλ 2014

Ο N. Rosberg κατέκτησε το Σάββατο μία ακόμα pole position τη φετινή σεζόν. Ο L. Hamilton κατετάγη μόλις έκτος, γεγονός όμως που δεν τον εμπόδισε να νικήσει την Κυριακή.
   Από τις συνεχείς ανατροπές που προκάλεσε η αστάθεια των καιρικών συνθηκών στην πίστα του Silverstone χαρακτηρίστηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του βρετανικού Grand Prix. Τα πρώτα θύματα του καιρού ήταν οι οδηγοί των Ferrari και Williams, καθώς στο τέλος της πρώτης περιόδου ρίσκαραν, τοποθετώντας στα μονοθέσιά τους slicks ελαστικά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο χρόνο που θα τους εξασφάλιζε τη συμμετοχή τους στο Q2.
   Την Κυριακή, ύστερα από ένα επεισοδιακό GP στο Silverstone, όλη η απογοήτευση που ένιωθε ο Lewis Hamilton μετά τις κατατακτήριες μετατράπηκε σε χαρά και ευτυχία, καθώς μέσα στην πατρίδα του και μπροστά στους συμπατριώτες του πήρε μια τεράστιας σπουδαιότητας νίκη.



   Ο Hamilton ξεκίνησε τον αγώνα αποφασισμένος να δώσει τη μάχη με τον ομόσταβλό του στη Mercedes, Nico Rosberg, αλλά τελικά ο Γερμανός εγκατέλειψε, δίνοντάς του την ευκαιρία να τον πλησιάσει πολύ στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.
   Ο Valtteri Bottas επιβεβαίωσε με τη 2η θέση στον αγώνα ότι η Williams είναι η δεύτερη δύναμη στη Formula 1 αυτήν τη στιγμή ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo, με μια 3η θέση που κατακτήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη στρατηγική της Red Bull.
   Ακολούθησαν οι Jenson Button Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg, Daniil Kvyat και Jean-Eric Vergne.
   Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid για την εκκίνηση. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Nico Rosberg ξεκίνησε καλά και διατήρησε την πρωτοπορία. Όχι όμως ο Sebastian Vettel, που είδε να τον περνούν και οι δύο McLaren των Button και Magnussen. Πολύ καλά ξεκίνησε και ο Lewis Hamilton, που γρήγορα πέρασε κι εκείνος τον Vettel και ανέβηκε 4ος.
   Τα σημαντικά συμβάντα όμως έγιναν αρκετά πιο πίσω. Ο Kimi Raikkonen βγήκε εκτός πίστας μετά την εκκίνηση και όταν ξαναμπήκε, χωρίς να αφήσει το γκάζι, πάτησε στο «σκαλοπάτι» ανάμεσα στο γρασίδι και στην άσφαλτο, έχασε τον έλεγχο της Ferrari και χτύπησε με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην μπαριέρα και από τις δύο πλευρές της πίστας. Σε αυτήν την ανεξέλεγκτη κίνηση πήρε μαζί του και τον Felipe Massa, ο αγώνας του οποίου επίσης τελείωσε σε εκείνο το σημείο λόγω της ζημιάς στο μονοθέσιό του.
   Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία για να επισκευαστεί η μπαριέρα και ο Kimi Raikkonen μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά και είχε μόνο κάποιους μώλωπες σε αστράγαλο και γόνατο.
   Η διακοπή κράτησε λίγο πάνω από μία ώρα και όταν οι αγωνοδίκες έδωσαν το σύνθημα, η επανεκκίνηση έγινε πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ο Rosberg δεν είχε πρόβλημα να φύγει μπροστά από τις McLaren και να εξαφανιστεί. Ο Lewis Hamilton ήταν πολύ επιθετικός και πολύ γρήγορα πέρασε και τον Magnussen και τον Button για να ανέβει στη 2η θέση. Πιο πίσω οι Bottas και Alonso έκαναν πολύ εντυπωσιακό αγώνα. Προσπερνώντας όσους έβρισκαν μπροστά τους, μέσα σε λίγους γύρους έφτασαν και πέρασαν τον Kevin Magnussen, για να πάρουν την 4η και 5η θέση αντίστοιχα, έχοντας ξεκινήσει από πολύ πιο πίσω.
   Η μάχη ανάμεσα σε Hamilton και Rosberg δεν έγινε ποτέ γιατί λίγους γύρους μετά το pit stop του Βρετανού ο Rosberg αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου της Mercedes και εγκατέλειψε, για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, ο Hamilton βρέθηκε στην κορυφή με μια πολύ καλή διαφορά. Ο Bottas ήταν 2ος, ύστερα από εντυπωσιακό αγώνα και ακολουθούσαν οι Ricciardo, Button, Alonso, Vettel, Magnussen, Kvyat, Hulkenberg και Vergne.
   Με τη νίκη του αυτήν ο Hamilton πλησίασε τον Rosberg στους 4 βαθμούς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και ο επόμενος αγώνας, που είναι το GP Γερμανίας το 3ήμερο 18-20 Ιουλίου στο Hockenheim, θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως επισημαίνει και το ρεπορτάζ του newsauto.gr.

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News