10 φορές πιο ακριβά «πουλούν» οι hackers τα ιατρικά δεδομένα από τους αριθμούς πιστωτικών καρτών

30 Σεπ 2014

Δέκα φορές πιο ακριβά πουλούν στη «μαύρη αγορά» οι hackers τις ιατρικές πληροφορίες ενός ανθρώπου από ,ότι τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας.
   Οι επιθέσεις που γίνονται σε παρόχους υπηρεσιών υγείας αποφέρουν μεγάλα ποσά στους εγκληματίες, για αυτό και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά κλοπής πληροφοριών σε εταιρείες που διατηρούν μεγάλες βάσεις τέτοιων δεδομένων.
   Οι αρμόδιες αρχές σε Ευρώπη και Αμερική, ενημερώνουν τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ώστε να προστατεύσουν τις πληροφορίες που αφορούν στους πελάτες τους, με αποτέλεσμα πολλοί όμιλοι να προσανατολίζονται σε εξειδικευμένες εταιρείες στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριών και της ιδιωτικής ασφάλισης, προκειμένου να θωρακίσουν τα συστήματα τους και να διασφαλίσουν τυχόν απώλειες κερδών και αποζημιώσεις.
   Σύμφωνα με το Reuters τον περασμένο μήνα το FBI προειδοποίησε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας να προφυλαχθούν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Λίγο πριν οι αρχές είχαν εντοπίσει μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, όπου Κινέζοι χάκερ έσπασαν την ασφάλεια του δικτύου και έκλεψαν δεδομένα 4,5 εκατομμυρίων ασθενών. Εμπειρογνώμονες στο χώρο της ασφάλειας διαδικτυακών πληροφοριών αναφέρουν πάντως πως ο κλάδος υγείας στις ΗΠΑ, του οποίου οι υπηρεσίες ανέρχονται σε 3 τρις δολάρια, έχει μπει στο στόχαστρο εγκληματιών, καθώς πολλές εταιρείες δεν έχουν φροντίσει να εκσυγχρονίσουν τα συστήματα ασφάλειας τους.
   Όπως αναφέρει ο Dave Kennedy, εμπειρογνώμονας στον τομέα της ασφάλειας της υγειονομικής περίθαλψης και Διευθύνων Σύμβουλος της TrustedSEC LLC «τα νοσοκομεία έχουν συνήθως χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και είναι σχετικά εύκολο για τους χάκερ να κλέψουν μεγάλες βάσεις πληροφοριών».
(Πηγή: insuranceworld.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News