Τιτάν: Ψάχνει για εξαγορές σε 20 χώρες

26 Σεπ 2014

Οι πέντε λόγοι αισιοδοξίας της διοίκησης της Τιτάν για τα μεγέθη και τις προοπτικές του ομίλου. Σε αναζήτηση ευκαιριών για εξαγορές στο εξωτερικό επιδίδεται η εταιρία. Τι αναμένουν για Ελλάδα, ΗΠΑ, Βαλκάνια και Αίγυπτο.
   «Εξετάζουμε γύρω στις είκοσι χώρες, διάσπαρτες γεωγραφικά ανά τον κόσμο, προκειμένου να βρούμε πιθανές ευκαιρίες εξαγορών, αλλά δεν νοιώθουμε κάποια χρονική πίεση για να επεκταθούμε.
   Αν διαπιστώσουμε πως κάτι προσφέρεται ακριβά, δεν θα το αγοράσουμε, απλά και μόνο για λόγους πρόσκαιρου εντυπωσιασμού» δήλωσε ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων της ΤΙΤΑΝ κ. Τάκης Κανελλόπουλος κατά τη χθεσινή παρουσίαση της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.
   «Το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εισόδου στον κλάδο διάφορα private equities, εξέλιξη που ενδεχομένως να αυξήσει τα τιμήματα. Όμως το καλό για μας είναι πως λόγω του μεγέθους μας, μπορούμε να μπούμε σε μια χώρα, εξαγοράζοντας μια σχετικά μικρή μονάδα που διαφεύγει από τα ραντάρ των private equities», συμπλήρωσε ο κ. Κανελλόπουλος.
   Κατά την περίοδο 2008-2013 ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, μπορεί να υποχρεώθηκε σε χαμηλότερες οικονομικές επιδόσεις λόγω της κρίσης, ωστόσο αύξησε την παραγωγική του δυναμικότητα κατά 19%, περιόρισε τον καθαρό του δανεισμό κατά 52% (στα 539 εκατ. ευρώ, ή στο 35% των ιδίων κεφαλαίων, ενώ στις 30/6/2014 το σχετικό ποσό συρρικνώθηκε περαιτέρω στα 490 εκατ. ευρώ) και μείωσε το σταθερό του κόστος κατά 23%. Επιπρόσθετα, αναχρηματοδότησε το δανεισμό του, (με αποτέλεσμα η επόμενη ανάγκη να αναμένεται το 2017), διαθέτοντας επιπλέον αχρησιμοποίητες πιστωτικές γραμμές από τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ.
(Πηγή: euro2day.gr)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News