Σαμαράς: Ήμουν και εγώ τότε εδώ πριν 40 χρόνια

28 Σεπ 2014

Μήνυμα εθνικής συμφιλίωσης απηύθυνε από τη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
   Στην εκδήλωση που διεξάγεται στο «Άθως Παλλάς», εκεί όπου το 1977 έγινε το προσυνέδριο και το 1979 το πρώτο συνέδριο της Ν.Δ., ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στην ταυτότητα της παράταξης που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα.
   «Ήμουν κι εγώ παρών τότε, στο Προσυνέδριο της παράταξης, σχεδόν 40 χρόνια πριν, ως μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, που ξεκινούσε τότε την μεγάλη πορεία κατάκτησης των καρδιών, της αγάπης της Ελληνικής νεολαίας.
   Κι αναγνωρίζω σήμερα, ανάμεσά σας, δεκάδες, εκατοντάδες αγαπημένα πρόσωπα συμμαχητών από την εποχή εκείνη… Όπως ο Κώστας ο Καραμανλής! Που ήμασταν κι οι δύο, νεαροί τότε, μαζί, εδώ στον ίδιο χώρο. Δεν θα πω άλλα ονόματα, όμως θυμάμαι ακόμα το Δημήτρη το Στάμο, τοπικό βουλευτή Χαλκιδικής τότε, που παραμένει και σήμερα αγωνιστής για τη Νέα Δημοκρατία, ήταν τότε το δυνατό δίδυμο της Χαλκιδικής με τον συγχωρεμένο πια τον Κώστα τον Τσουπλάκη. Βέβαια, τώρα είμαστε κάπως αλλαγμένοι στην όψη... Όμως έχουμε την ίδια φλόγα, όπως τότε! Το ίδιο πάθος! Την ίδια αγάπη για τρία πράγματα: Την Πατρίδα μας, τη Δημοκρατία μας και την Παράταξή μας».

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News