Συμφωνεί ο Ecclestone

19 Μαρ 2015

Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού δήλωσε πως στη Red Bull έχουν δίκιο.
   Ο Bernie Ecclestone έδειξε να βρίσκει δίκαιο το ξέσπασμα των ανθρώπων της Red Bull απέναντι στη FIA, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση στην εξισορρόπηση των υπόλοιπων ομάδων με τη Mercedes.
   Η καθώς φαίνεται και φέτος παντοδύναμη γερμανική φίρμα, κυριάρχησε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Αυστραλία, με τους οδηγούς της Lewis Hamilton και Nico Rosberg να κάνουν το 1-2 με διαφορά πάνω από μισό λεπτό, από τον Sebastian Vettel.
   Η Red Bull από την άλλη πλευρά είχε ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο με τον Daniel Ricciardo να καταφέρνει να τερματίσει μόλις έκτος και τον Daniil Kvyat να μην καταφέρνει καν να εκκινήσει, λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.
   «Έχουν 100% δίκιο. Υπάρχει ένας κανόνας, τον οποίο εισήγαγε ο Max Mosley όταν ήταν πρόεδρος της FIA, ο οποίος προβλέπει πως αν κάποια ομάδα ή κάποιος προμηθευτής κινητήρων καταφέρει κάτι μαγικό, όπως η Mercedes στην προκειμένη περίπτωση, η διοικούσα αρχή μπορεί να επέμβει. Οι πρωταθλητές έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά όπως αναγνωρίζουν όλοι. Αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε τώρα είναι να προσπαθήσουμε να εξισορροπήσουμε κάπως τα πράγματα. Θα μπορούσαμε ας πούμε να παγώσουμε τις μονάδες ισχύος της Mercedes και να επιτρέψουμε στους υπόλοιπους να κάνουν ό,τι νομίζουν έτσι ώστε να μπορέσουν να τους πιάσουν», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 στο πρακτορείο Reuters, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Horner σε σχέση με το ζήτημα.
   O σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, προειδοποίησε πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dietrich Mateschitz θα μπορούσε να σκεφτεί σα λύση την αποχώρηση της ομάδας του από το σπορ λόγω των ισχυόντων κανόνων, αλλά ο Ecclestone φάνηκε να πείθεται: «Ποιος ξέρεις τι θα κάνουν; Ο Dietrich είναι άνθρωπος που του αρέσουν τα σπορ. Δε θεωρώ πως θα εγκαταλείψει επειδή χάνει. Θα θεωρούσα πιο πιθανό να τον κουράσει το να κερδίζει συνεχώς».
(Πηγή: www.msfree.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News