Samsung Galaxy S6 edge vs Apple iPhone 6

2 Μαρ 2015

Μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου κινητού της Samsung, όλοι αναρωτιούνται εάν και πάλι η εταιρία ξεπέρασε το βασικό αντίπαλό της, την Apple. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις διαφορές.

Η οθόνη
Το νέο Samsung Galaxy S6 edge έχει μία εντυπωσιακά καλύτερη οθόνη από το iPhone 6. Το S6 edge έχει μία Quad-HD (1440x2560) ανάλυση οθόνης, τεχνολογίας AMOLED γεγονός που αποδίδει 3,686,400 pixels εντός της 5.1 inches οθόνη. Αυτό συνεπάγεται πυκνότητα 576 pixels ανά inch. Το iPhone 6 έχει οθόνη 4.7-inch IPS LCD με ανάλυση μόλις 750x1334. Ακόμα, η πυκνότητα της οθόνης μετράται σε μόλις 326 PPI.

Η εσωτερική δύναμη των συσκευών
Στην πραγματικότητα οι διαφορές μεταξύ των Android και iOS συσκευών δεν επιτρέπουν τις απόλυτες συγκρίσεις, καθώς η απόδοση των δύο λειτουργικών είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση το iPhone 6 έχει dual-core επεξεργαστή στο 1.4GHz, με 1GB μνήμη RAM. Το Samsung Galaxy S6 έχει τον εντυπωσιακό octa-core επεξεργαστή των 2.1GHz Exynos 7420, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης LPDDR4 RAM δεν έχει πλέον ανταγωνιστή. Να σημειωθεί επιπλέον πως το S6 έρχεται με μνήμη τεχνολογίας SSD, γεγονός που επιτρέπει πρωτόγνωρες ταχύτητες κατά τη χρήση του.

Η κάμερα των δύο κινητών
Το νέο Galaxy S6 έρχεται με κάμερα 16MP με dual-flash πίσω, και 5 megapixels κάμερα εμπρός. Ακόμα ενσωματώνει τεχνολογίες Auto Real-Time HDR, Smart Optical Image Stabilization, και IR Detect White Balance. Η ταχύτητα λήψης έχει μειωθεί στα 0.7 μόλις δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας ακόμα και το έως τώρα καλύτερο στην αγορά Galaxy Note 4. Το iPhone 6 από την άλλη πλευρά, έχει μόλις 8-megapixel κυρίως κάμερα, και 1.2-megapixel selfie κάμερα.

Η μπαταρία
Τέλος, το Samsung Galaxy S6 edge κερδίζει άνετα με την μπαταρία χωρητικότητας 2600mAh. Αντέχει σύμφωνα με την εταιρία 12 ώρες Wi-Fi browsing, 11 ώρες browsing με LTE, 13 ώρες αναπαραγωγής, και έως 49 ώρες μουσικής. Με το Samsung ωστόσο, θα μπορείς να φορτίσεις δίχως καλώδια τη συσκευή, ενώ μία φόρτιση 10 λεπτών θα δώσει ζωή για 4 ώρες. Το iPhone 6 έχει μπαταρία 1810mAh, και αντέχει περίπου τις ίδιες ώρες με το Galaxy. Όμως ο χρόνος φόρτισης είναι ο διπλός.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News