Γ. Βαρουφάκης: Θα εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας

6 Απρ 2015

Η Ελλάδα προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές της εις το διηνεκές, δήλωσε αμέσως μετά την πολύωρη (2.5 ώρες) συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
   Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε “βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα” και πως θα προσπαθήσει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της.
   Οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ κινήθηκαν στο ίδιο ύφος με τις τοποθετήσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde που προηγήθηκαν. Ειδικότερα, η κα Lagarde μετέφερε με γραπτή ανακοίνωσή της την δέσμευση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ότι θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ.
   Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται ρητή αναφορά για δέσμευση του ΥΠΟΙΚ προς το ΔΝΤ για βελτίωση της πρόσβασης των τεχνικών κλιμακίων, αλλά και για επανεκκίνηση πολιτικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες από σήμερα Δευτέρα. Αναφορά γίνεται και σε συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνάντηση το ΔΝΤ αναφέρει:
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να συζητήσουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά την συνάντηση η κα Lagarde πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:
   “Ανταλλάξαμε απόψεις με τον κ. Βαρουφάκη πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε πως η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων. Υπογραμμίσαμε πως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας και χαιρέτισα την επιβεβαίωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών πως η δόση που οφείλεται στο Ταμείο θα αποπληρωθεί στις 9 Απριλίου.
   Εξέφρασα την ικανοποίησή μου για την δέσμευση του υπουργού για βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών ομάδων να συνεργαστούν με τις αρχές για την διεξαγωγή της αναγκαίας αξιολόγησης στην Αθήνα, καθώς και για ενίσχυση των πολιτικών συζητήσεων με την ομάδα των Βρυξελλών, που αμφότερες θα ξαναρχίσουν την Δευτέρα. Επανέλαβα, τέλος, την δέσμευση του ΔΝΤ να συνεργαστεί με τις αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης”.
(Πηγή: www.capital.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News