Ναρκοθετημένο πεδίο κατασκεύασαν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα και την κυβέρνηση

29 Απρ 2015

Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Star χαρακτήρισε επιτυχία τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά σημείωσε ότι από τότε και μετά γίνεται προσπάθεια να αλλάξουν σημεία της συμφωνίας.


   Καταλόγισε δε στους πολιτικούς αντιπάλους και σε ισχυρά κέντρα της Ευρώπης ότι κατασκεύασαν «ναρκοθετημένο πεδίο», ευελπιστώντας η κυβέρνηση θα αποτελέσει μία παρένθεση.
   Μάλιστα εκφράστηκε με θετικό τρόπο για την Καγκελάριο τονίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στην εξουσία τόσα χρόνια.
   Παράλληλα τόνισε ότι οι δανειστές «έπαιξαν» παιχνίδι στη χώρα. Η ΕΚΤ διαφοροποιήθηκε μετά τις εκλογές, ως προς τις δεσμεύσεις για την Ελλάδα. «Είτε εννοούσε ότι το ευρωπαϊκό  πρόγραμμα ήταν μνημόνιο, είτε μας παραπλάνησε» είπε ερωτηθείς σχετικά με την πεποίθηση που είχε προεκλογικά ότι δε θα έκλεινε την κάνουλα της χρηματοδότησης.
   Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στις 18 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ πήρε απόφαση πολιτικά και ηθικά ανορθόδοξη. Μείωσε στα 9 εκατ. τα ομόλογα που κατείχαν οι τράπεζες, ενώ το όριο ήταν 15 εκατ. «Στις 20 έθεσα και εγώ και ο κ. Βαρουφάκης το θέμα αυτό και πήρα τη δέσμευση ότι με το που θα υπάρξει αυτή η συμφωνία θα αποκαθίστατο το όριο. Το λάθος ήταν ότι αρκεστήκαμε σε προφορική δέσμευση και δε ζητήσαμε γραπτή. Θεωρήσαμε καλή τη πίστη ότι θα εφαρμοστεί κατά γράμμα η απόφαση της 20ης Φλεβάρη».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News