Γ. Ουρσουζίδης: Το μόνο που σας αφορά είναι να μη διακοπεί το ρεύμα στα ΑΤΜ

11 Μαΐ 2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): [...] Η ελληνική κοινωνία έχει χωριστεί σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την παραμικρή βοήθεια, την ελάχιστη εκείνη χειρονομία αλληλεγγύης ώστε να επιβιώσουν και να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα που δημιούργησε αυτή η πρωτόγνωρη κρίση που επιβλήθηκε στη χώρα και στους άλλους:


   Εκείνους που δεν τους άγγιξε η κρίση, που απλά περιόρισαν τα έσοδά τους, αλλά διαθέτουν κεφάλαια, διαθέτουν το λεγόμενο «μαξιλάρι», που παριστάνουν τους σοβαρούς και τους σώφρονες. Σε εκείνους που τολμούν να μιλούν για παροχές, που δυσανασχετούν τάχα ότι το παρόν νομοσχέδιο θα εκτρέψει την πορεία της χώρας από την ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλουν ότι το παρόν νομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο, παρά «ψίχουλα».
   Μα, από ψίχουλα, δυστυχώς, έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός σήμερα! Εκεί τον κατάντησαν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν με τις ευλογίες σας. Αλήθεια, έχετε αντικρύσει ανθρώπους που δεν διαθέτουν κανέναν απολύτως πόρο; Καλύτερα να μην τους συναντήσετε. Το βλέμμα των ανθρώπων αυτών δεν αντέχεται. Συνεχίστε να ζείτε στον κόσμο σας, ευτυχισμένοι και σώφρονες.
   Έχετε φανταστεί πώς είναι να μην διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα ένα σπίτι; Το μόνο που σας αφορά –αυτή την εντύπωση δίνετε- είναι να μην διακοπεί το ρεύμα στα ΑΤΜ.
   Έχετε αντικρύσει ανθρώπους που τρέμουν να μην αρρωστήσουν, γιατί νομίζουν ότι δεν θα ανταπεξέλθουν στις ελάχιστες απαιτήσεις για αγορά φαρμάκων;
   Ξέρετε πώς είναι να ζουν οι αγρότες με συντάξεις των 350 και των 500 ευρώ; Τουλάχιστον αυτό πρέπει να το γνωρίζετε. Αλλά, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε αυτές τις συντάξεις προσβλέπουν πλέον και οι άνεργοι αυτών των οικογενειών.
   Ξέρετε πώς είναι να ζεις με το φόβο να μην σε σταματήσει για έλεγχο η τροχαία, όχι για να μην πάρεις κλήση, αλλά για να μην σε μαζέψουνε επειδή χρωστάς δύο και τρία χιλιάρικα στην εφορία;
   Έγινε λόγος για «θυσίες που δεν πρέπει να πάνε χαμένες», για «πλεονάσματα» που δημιουργήθηκαν από την πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια και που στηρίχθηκε πάνω στη λογιστική αποτίμηση της αδυναμίας να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες αυτά που τους φορτώσατε, των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
   Το μόνο πραγματικά πλεόνασμα που δημιουργήσατε στη χώρα είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση και η απόγνωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
   Έγινε λόγος για το ενδεχόμενο ατυχήματος και ότι θα πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά αυτό το ατύχημα. Προφανώς αγνοείτε την πραγματικότητα. Ο απεγνωσμένος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όταν γνωρίζεις ότι η κατάσταση έφτασε προ πολλού στα όρια της επιβίωσης για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, τότε οφείλεις να σεβαστείς την πραγματικότητα και τη βούλησή τους.
   Αυτό ακριβώς κάνουμε: Εφαρμόζουμε την εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό, που ένοιωσε καλύτερα από τον καθένα μας τις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. [...] (Βουλή 18.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News