Βενιζέλος: Είχαμε το νέο «Ευαγγέλιο», τη νέα «Αποκάλυψη»

14 Μαΐ 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος): [...] Η αρχική θέση ήταν: «Όχι παράταση. Δεν δεχόμαστε παράταση του μνημονίου, του προγράμματος, της δανειακής σύμβασης και δεν θέλουμε τις δόσεις που υπολείπονται. Θέλουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αύξηση του πλαφόν των εντόκων γραμματίων».


   Και τελικά τι είχαμε; Είχαμε το νέο «Ευαγγέλιο», τη νέα «Αποκάλυψη»: Τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, αφού ζήσαμε την περιπέτεια της 11ης Φεβρουαρίου, της 16ης Φεβρουαρίου. Εβδομάδα, εβδομάδα, κερδίζουμε χρόνο και τρώμε τις σάρκες της πατρίδας μας και της οικονομίας.
   Και τι έγινε στις 20 Φεβρουαρίου; Έχει συναφθεί μία συμφωνία η οποία είναι παρόμοια με την προηγούμενη χωρίς χρηματοδότηση. Όπως έχει προσφυώς ειπωθεί, η Κυβέρνηση διεκδικούσε χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο και πήρε μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση! Και παίζει με τις λέξεις εις βάρος των Βουλευτών της, διότι βεβαίως η παράταση της κύριας σύμβασης χρηματοοικονομικής διευκόλυνσης, που υπεγράφη χωρίς έγκριση και εξουσιοδότηση της Βουλής, είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη, με τους ίδιους όρους οι οποίοι έχουν κατακριθεί με βιαιότητα εδώ από την τότε Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιπλέον περιέχεται ο όρος της αφαίρεσης του ελέγχου των 11 δισεκατομμυρίων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δηλαδή, είναι πολύ επώδυνη αυτή η Σύμβαση, η οποία υπεγράφη ερήμην της Βουλής.
   Και το κείμενο δεν έρχεται. Αναγκάστηκα να το ζητήσω με αίτηση καταθέσεως εγγράφων. Θα έρθει! Και θα μπείτε στον κόπο, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Πλειοψηφίας, να το διαβάσετε και να το συγκρίνετε με το προηγούμενο, για να αντιληφθείτε τι έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς την έγκριση και την άδεια της Βουλής. [...] (Βουλή 18.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News