Προειδοποίηση Σόιμπλε για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας

11 Μαΐ 2015

Για πόσο ακόμα αρκούν τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου; Πολλοί είναι εκείνοι που προβλέπουν μια χρεοκοπία. Τώρα προειδοποιεί και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιλέγοντας ωστόσο προσεκτικά όσα λέει, γράφει η FAS.


   Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας σε προδημοσίευση συνέντευξης στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAS): «Η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει σε αδυναμία πληρωμών», δήλωσε. Για μια πιθανή ημερομηνία πάντως ο υπουργός δεν θέλησε να κάνει εικασίες.
   Στην πρώτη του αναλυτική συνέντευξη εδώ και μήνες ο Β. Σόιμπλε ρωτήθηκε αν το Βερολίνο έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και απάντησε ότι «υπάρχουν ζητήματα στα οποία ένας λογικός πολιτικός δεν μπορεί να πάρει θέση. Διαφορετικά δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Κάποτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πει ότι ορισμένες φορές δεν πρέπει να παίρνουμε την αλήθεια και τόσο τοις μετρητοίς. Εγώ βλέπω τα πράγματα πιο σύνθετα. Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να σιωπήσω», είπε ο Γερμανός υπουργός.
   Το Σαββατοκύριακο εκπρόσωποι της Ελλάδας και των πιστωτών συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις για το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, ενώ τη Δευτέρα συναντώνται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Χωρίς μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν, η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ που απομένουν στο τρέχον πρόγραμμα. Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση κατηγόρησε ΕΕ και ΔΝΤ ότι δυσκολεύουν τις διαπραγματεύσεις.
(Πηγή: dw.de)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News