Α. Τσίπρας: Ζητήσαμε και ζητάμε ισότιμη μεταχείριση

12 Μαΐ 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): [...] Προσήλθαμε σε αυτή τη διαπραγμάτευση δίχως μυστική διπλωματία, χωρίς προσωπική διπλωματία. Τίποτα δεν κρύψαμε από τον ελληνικό λαό. Υπήρξε απόλυτη διαφάνεια σε όλα.


   Δεν ζητήσαμε ούτε ζητάμε ειδική μεταχείριση. Ζητήσαμε και ζητάμε ισότιμη μεταχείριση. Προς μεγάλη έκπληξη πολλών στην Ελλάδα ούτε απομονωθήκαμε ούτε χωρίς συμμάχους βρεθήκαμε. Έτσι ακριβώς καταφέραμε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα της 20ης του Φλεβάρη.
   Διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα. Θέσαμε τις βάσεις για μια αμοιβαία επωφελή λύση. Για πρώτη φορά η Ευρώπη παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια άνευ προηγουμένου σε ευρωπαϊκό έδαφος ανθρωπιστική κρίση που δεν δημιουργήθηκε τυχαία, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι επιβλήθηκε στη χώρα αυτή τα τελευταία χρόνια ένα οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο απέτυχε παταγωδώς. Αυτή η παραδοχή είναι εξαιρετικά σημαντική, ξέρετε.
   Όπως εξαιρετικά σημαντική και ειλικρινής -έχω να δηλώσω- είναι η προσπάθεια του Προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, όπως μου την εξέφρασε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή μας την προηγούμενη Παρασκευή στις Βρυξέλες, να βρεθούν ικανά κονδύλια από τρέχοντα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επουλωθούν αυτές οι πληγές. [...] (Βουλή 18.3.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News