Τι μου έμαθε η μετακόμιση

30 Μαΐ 2015

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης
protagon.gr

Λένε πώς πριν πεθάνεις βλέπεις τη ζωή σου σαν κινηματογραφική ταινία σε fast forward. Στη μετακόμιση τη βλέπεις σε slow motion και, όντως, αισθάνεσαι ότι πεθαίνεις.


   Έχεις πολλά πράγματα. Περισσότερα από όσα χρειάζεσαι. Μη διστάσεις να τα πετάξεις ή, καλύτερα, να τα χαρίσεις. Ανάμεσα τους υπάρχουν αντικείμενα που κάποτε είχαν συναισθηματική αξία. Τώρα δεν θυμάσαι για ποιο λόγο τα κράτησες. Απαλλάξου γρήγορα, να φύγει η ντροπή.
   Χάρισε ώρες σε αντικείμενα και φωτογραφίες που είχες χρόνια να πιάσεις και σημαίνουν πολλά για σένα. Αν πέσει επάνω τους και κανένα δάκρυ, δεν πειράζει. Αντέχουν. Το παρελθόν σου είναι πιο γεμάτο από όσο νομίζεις.
   Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς φορολογικό αρχείο από τα '90ς, ούτε αποδείξεις ΔΕΚΟ δεκαετίας.
   Τεχνολογικά gadgets δεκαετίας είναι σήμερα αντίκες. Κράτα μόνο κινητά τηλέφωνα για μουσειακούς λόγους. Η Hi-8 αναλογική κάμερα μου φαινόταν σαν μελιτζάνα.
   Το σπίτι είναι πάντα οι άνθρωποι και τα πράγματα που κουβαλάει. Αν δεις το σπίτι άδειο θα καταλάβεις ότι δεν είναι πια το σπίτι σου.
   Αν έχεις τη δυνατότητα, μίσθωσε τις υπηρεσίες εταιρίας μεταφορών που αναλαμβάνει και τη συσκευασία των πραγμάτων. Προ κρίσης χρέωναν κάτι ασύλληπτα ποσά, χιλιάρικα. Τώρα κάνεις δουλειά με 500 ευρώ. Θεωρητικά τα πράγματα σου γίνονται copy-paste στο άλλο σπίτι. Η διαφορά είναι ότι θα τα βρεις μέσα σε κούτες. Ποιος θα ανοίξει τις κούτες; Μάντεψε.
   Περίγραψε με σαφήνεια το περιεχόμενο κάθε κούτας. Μη γράψεις επάνω ένα «Διάφορα». Γιατί θα το γράψεις σε πολλές κούτες. Και αν το γράψεις σε πολλές κούτες, είναι σαν να παίζεις σε τηλεπαιχνίδι, όπου σίγουρα θα χάσεις.
   Φέρσου καλά στα παλικάρια που θα συσκευάσουν και θα μεταφέρουν τα πράγματα σου. Πρόσθεσε στο μπάτζετ ένα κατοστάρικο ακόμα για τα σουβλάκια και τους καφέδες δύο ημερών.
   Αν είσαι μόνος, ετοιμάσου για στιγμές απελπισίας. Αν είστε ζευγάρι, για απίστευτη ένταση. Αν είστε οικογένεια, στείλε, αν μπορείς, κάπου τα παιδιά. Η μετακόμιση είναι μία δουλειά που κάνουμε μαζί, αλλά με συνθήκες που μας φέρνουν χώρια.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News