GP Μονακό 2015: Νικητής από… σπόντα ο N. Rosberg

25 Μαΐ 2015

Εντυπωσιακό αποδείχθηκε το φινάλε του φετινού GP Μονακό, καθώς η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας, την οποία προκάλεσε η σύγκρουση του M. Verstappen με τον R. Grosjean και η απόφαση της Mercedes να οδηγήσει στα pit για δεύτερη φορά τον L. Hamilton, άλλαξε τη ροή και το αποτέλεσμα του αγώνα.


   Εκκινώντας από την πρώτη θέση, ο Βρετανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής δημιούργησε από πολύ νωρίς μια απόσταση ασφαλείας από τους Rosberg και Vettel που τον ακολουθούσαν.
   Ελέγχοντας με χαρακτηριστική άνεση τον ρυθμό του αγώνα, ο L. Hamilton δεν πτοήθηκε από την υπερθέρμανση των φρένων του μονοθεσίου του, ούτε φυσικά και από το γεγονός ότι πολύ σύντομα στον δρόμο του βρέθηκαν αργότερα μονοθέσια.
   Όλα έδειχναν πως ο L. Hamilton θα κατακτούσε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Πριγκιπάτο, καθώς μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου pit stop η διαφορά από τον δεύτερο N. Rosberg έφτασε τα 15 δευτερόλεπτα.
   Ακόμα και η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας, μετά την εντυπωσιακή έξοδο-σύγκρουση του M. Vestappen, δεν φάνηκε ικανή να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του L. Hamilton, κάτι που έκανε η απόφαση της ομάδας της Mercedes AMG Petronas να οδηγήσει τον Βρετανό για δεύτερη φορά στα pit.
   Ναι μεν ο L. Hamilton επέστρεψε στην πίστα με τα "φρέσκα" super soft ελαστικά της Pirelli, ωστόσο, βρέθηκε να κυνηγά τους Rosberg και Vettel οι οποίοι δεν ακολούθησαν την ίδια τακτική.
   Παρά την πίεση που άσκησε ο Βρετανός στον S. Vettel, δεν βρήκε τον τρόπο να βρεθεί μπροστά από το μονοθέσιο της Ferrari και έτσι έχασε μια νίκη που λίγους γύρους πριν θεωρείτο δεδομένη.
   Στις πιο πίσω θέσεις, η μάχη ανάμεσα στους Raikkonen και Ricciardo έβγαλε νικητή τον Αυστραλό, ο οποίος τερμάτισε στην πέμπτη θέση πίσω από τον ομόσταυλό του D. Kvyat.
   Τους πρώτους βαθμούς στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρισε στην ομάδα της McLaren ο J. Button τερματίζοντας στην όγδοη θέση, πίσω από τον S. Perez και μπροστά από τον F. Nasr.
   Εκκινώντας από το pitlane, μία θέση μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα εξασφάλισε και ο C. Sainz Jr, εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση ανάμεσα στους Vestappen και Grosjean.
(Πηγή: auto.in.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News