Ν. Βούτσης: "Η χώρα τιμωρείται"

3 Ιουν 2015

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μίλησε, λοιπόν, είκοσι δύο λεπτά ο κύριος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν βρήκε ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μιλήσει καθόλου γι’ αυτά τα ζητήματα, καθώς έχει μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο σε διάφορες φάσεις, σε διάφορες αποφάσεις που ελήφθησαν -καλές ή κακές- για τη διαμόρφωση αυτού του τοπίου.


   [...] Έρχομαι, λοιπόν, σ’ αυτά τα οποία επέλεξε ο ίδιος να μιλήσει, προφανώς για επικοινωνιακούς και άλλους λόγους.
Είναι σαφές ότι υπήρξε για μία ακόμα φορά ένα κρεσέντο υποκρισίας και μία απολογητική στάση υπέρ κάποιων ακραίων δανειστών που δημιουργούν όλο αυτό το κλίμα γύρω από τη χώρα. Αυτά τα οποία είπε είναι απίστευτα. Ο κύριος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι η βοήθεια και η αμέριστη συνηγορία προς τους ακραίους κύκλους των δανειστών, δηλαδή προς τους θύτες της χώρας, έχει ήδη προεξοφληθεί.
   Δεν έχετε ανάγκη πλέον να χάνετε άλλο χρόνο και δεν είναι ανάγκη να εκτίθεστε περισσότερο. Δηλαδή, ό,τι ήταν να πάρουν από την εσωτερική επιχειρηματολογία αυτό το τρίμηνο-τετράμηνο αναλυτικά, με στοιχεία, με πίεση, με την προσπάθεια που γίνεται –εγώ το λέω ως διαφορετική άποψη και δεν συνωμοσιολογώ- το πήραν. Έχει προεξοφληθεί. Δεν είναι ανάγκη μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα κατά εβδομάδα να γίνεται αυτή η ακραία, η άθλια απολογητική υπέρ των δανειστών. Δεν είναι ανάγκη πλέον.
   Ας δούμε, λοιπόν, τι μας είπε. Μας είπε ότι χθες ο Πρωθυπουργός είπε πως ήταν παραπλανημένος. Επίσης, μας είπε ότι είμαστε ανέντιμοι. Τα βέλη, δηλαδή, πάλι προς την ελληνική Κυβέρνηση. Παραπλανηθήκαμε και γι’ αυτό δεν έχει πάει καλά η διαπραγμάτευση. Και ήμασταν έντιμοι, διότι δεν ήμασταν εντάξει στις υποσχέσεις τις οποίες είχε δώσει η  προηγούμενη Κυβέρνηση.
   Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει γι’ αυτά τα οποία επανειλημμένα έχουμε θέσει εδώ πέρα μέσα, ενδεχομένως και κάποιοι Βουλευτές από άλλα κόμματα, παραδείγματος χάριν, για τα 1,2 δισεκατομμύρια, που είναι λεφτά δικά μας, που φύγανε μαζί με τα 11 δισεκατομμύρια, για τα 15 δισεκατομμύρια που είναι το πλαφόν για τα ομόλογα και το ρολάρισμα τους, που αναφέρθηκε χτες ο Πρωθυπουργός αναλυτικά για να καταλάβει και ελληνικός λαός, για τα 1,9 δισεκατομμύρια, τα οποία επίσης είναι χρωστούμενα από αυτά που βγάλανε οι τράπεζες, καθώς καθυστερούσαν και για ενάμιση χρόνο για να πάει η χώρα σε ασφυξία και ύστερα να γίνει το PSI, για το πακέτο Ντράγκι, το οποίο το έχουμε συζητήσει εκατό φορές, δηλαδή τη σωστή κίνηση για την ποσοτική επέκταση, έτσι ώστε με αυτό το 1 τρισεκατομμύριο να ρολάρει λίγο η Ευρωπαϊκή οικονομία -που οι Αμερικανοί, εν πάση περιπτώσει, ξεπέρασαν την κρίση, έτσι όπως νομίζουν αυτοί και με τον τρόπο που νόμιζαν και έχασε σε αγωνιστικότητα η Ευρώπη- και  απ’ όπου έχει εξαιρεθεί μόνο η χώρα. Η χώρα τιμωρείται. Εξαιρέθηκε -και το έχουμε πει δεκαεφτά φορές, εγώ τουλάχιστον το έχω πει τρεις φορές από εδώ- από αυτό το 1 τρισεκατομμύριο, το οποίο μοιράζονται ισοπόσως οι χώρες οι οποίες δανείζονται με μηδενικό επιτόκιο. Παίρνουν λεφτά απ’ αυτό το τρισεκατομμύριο και εξαιρείται η Ελλάδα τιμωρητικά.
(Βουλή: 28.4.2015)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News