Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Ζωή και Σταύρο Θεοδωράκη

6 Ιουν 2015

Σκληρή κόντρα στο πλαίσιο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για την διαπραγμάτευση στην Βουλή ξέσπασε ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.


   Όλα ξεκίνησαν ότι η Πρόεδρος της Βουλής έκανε παρατήρηση στον Γρηγόρη Ψαριανό για τις αντιδράσεις του την ώρα που ο επικεφαλής του Ποταμιού καλούσε τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει «τι θα κάνει με την “τρόικα της δραχμής”, που δεν είναι μικρή, είναι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και φυσικά η Χρυσή Αυγή».
   Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε σύσταση στον Γρηγόρη Ψαριανό που καθόταν στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να ηρεμήσει, ενώ παραλλήλως υπήρχαν έντονες αντιδράσεις και από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, χωρίς αυτό να σχολιαστεί από την Πρόεδρο της Βουλής.
   «Για άλλη μια φορά», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στην Ζωή  Κωνσταντοπούλου, «έχετε πρόβλημα να κοιτάζετε προς τα δεξιά σας», για να πάρει την απάντηση της Προέδρου της Βουλής «περιμένω να συμμετάσχετε στην επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, γιατί φαίνεται ότι έχετε κάποιο πρόβλημα για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τα εγκλήματα των ναζί».
   Άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος είπε «εγώ το έκανα μέσα στο Βερολίνο, έθεσα το θέμα του κατοχικού δανείου, όπως δεν το έκανε ο Πρωθυπουργός» προσθέτοντας ότι δεν είχε «διπλή γλώσσα, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, για εσωτερική κατανάλωση».
   Συνεχίζοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης και αφήνοντας αιχμές για την Πρόεδρο της Βουλής είπε «δεν θέλω να μιλήσω για άλλα πράγματα, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λες και δεν ξέρουμε την πορεία του καθενός. Έχουμε μαζέψει ανακοινώσεις γυναικείων οργανώσεων και φυσικά όσα έλεγαν παλαιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».
   Απαντώντας, μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Πρόεδρος του Ποταμιού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε «στην επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, η οποία χθες άκουσε την επιτροπή του ΓΛΚ που προσδιορίζει σε ποσό 280-340 δις ευρώ την ελληνική αξίωση, το κόμμα σας δεν συμμετέχει και είναι ανεξήγητο γιατί από όλες τις επιτροπές μόνο σε αυτήν δεν συμμετέχετε», συμπληρώνοντας «είστε ευπρόσδεκτοι να συμβάλλετε σε αυτήν την διεκδίκηση».
   Προσέθεσε «επειδή η υπηρεσία του καθενός είναι γνωστή και στην υπηρέτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην υπηρεσία των “νταβατζήδων”, η δική μου συνεισφορά είναι να καταθέσω στα πρακτικά την επίσημη ανακοίνωση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα  του ΟΗΕ για το πως τα μνημόνια καταστρέφουν την Δημοκρατία» και αμέσως κάλεσε στον βήμα τον επόμενο  ομιλητή, Δημήτρη Κουτσούμπα, με παρέμβαση και διαμαρτυρίες του οποίου, όπως και άλλων βουλευτών το επεισόδιο τερματίστηκε εκεί.
   Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενεπλάκη, όμως, και σε δεύτερο επεισόδιο, με πρωταγωνιστές, αυτή τη φορά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Οικονομικών.
   Στο τέλος της δευτερολογίας του ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε έντονη λογομαχία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο κάλεσε να μην επιδεικνύει αλαζονεία, τονίζοντας ότι εκθέτει και προσβάλλει τη χώρα, εγκαλώντας και τον Αλέξη Τσίπρα γιατι ακόμα τον κρατά στη θέση του, όπως είπε, ενώ ακολούθησε επεισόδιο και με την πρόεδρο της Βουλής την οποία κάλεσε να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της με την θέση που κατέχει, μετά από σχόλιο που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
(Πηγή: antenna.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News