GP Kαναδά 2015: Eπιστροφή στις νίκες για τον L. Hamilton

9 Ιουν 2015

Σε έναν αγώνα που δεν θα μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τις συγκινήσεις που προσέφερε, ο L. Hamilton μετέτρεψε το πλεονέκτημα της pole position στην 37η νίκη της καριέρας του.


   Ο Βρετανός εκκίνησε από την πρώτη θέση του καναδικού Grand Prix όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του, παρά την πίεση που δέχθηκε ανά διαστήματα από τον ομόσταυλό του στην ομάδα της Mercedes AMG Petronas, Ν. Rosberg.
   Ο Γερμανός έδειξε με τη μαλακή γόμα των ελαστικών της Pirelli πως είχε την ταχύτητα για να απειλήσει τον L. Hamilton, ωστόσο, δικά του λάθη δεν του επέτρεψαν να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
   Ένα λάθος στέρησε και από τον K. Raikkonen την τρίτη θέση, την οποία τελικά κατέκτησε ο V. Bottas, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση της φετινής σεζόν τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα της Williams.
   Αξιοσημείωτη και δίχως καμία αμφιβολία ενδεικτική της δυναμικής του μονοθεσίου της Ferrari ήταν η προσπάθεια του S. Vettel.
   Παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός εκκινούσε από την 18η θέση, κατάφερε να τερματίσει πέμπτος, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες μετά από τις καταστροφικές κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.
   Ανάλογη προσπάθεια κατέβαλε και ο F. Massa, μιας και ο Βραζιλιάνος ήταν αναγκασμένος να εκκινήσει από την 15η θέση.
   Τελικά, ο F. Massa έφερε το μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας στην έκτη θέση του GP Kαναδά, αφήνοντας έβδομο τον P. Maldonado.
   Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι N. Hulkenberg, D. Kvyat και R. Grosjean, με τον Γάλλο οδηγό της Lotus να χάνει αρκετές θέσεις μετά από επαφή που είχε με τον Stevens, για την οποία μάλιστα δέχθηκε και ποινή 5 δευτερολέπτων.
   Μετά τη τέταρτη νίκη του L. Hamilton στο καναδικό grand prix, η διαφορά του από τον N. Rosberg στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών αυξήθηκε από τους δέκα στους 17 βαθμούς.
(Πηγή: auto.in.gr)
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News