Ε. Τσακαλώτος: Είπε κάποιος, η βέλτιστη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εκλογές το ‘16 και να παραιτηθεί το ‘21

11 Ιουλ 2015

Παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών στην κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής.


   "Για αυτό το χρέος λοιπόν πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν στο τραπέζι πάρα πολλές λύσεις, και προτάσεις για το πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα. και για το βραχυπρόθεσμο που μόλις σας περιέγραψα, αλλά και για εκείνο που αλλάζει μορφή το 2022.
   Ένας φίλος μου μάλιστα που είναι υπουργός, αλλά δεν θα τον εκθέσω και δεν είναι αυτή τη στιγμή εδώ για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μας είχε πει το 2015:
- “Η βέλτιστη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει τις εκλογές το ΄16 και να παραιτηθεί το ‘ 21”.
- ”Γιατί το ΄21”; είχε ρωτηθεί.
- “Γιατί εκεί που πληρώνουμε 10 δις τόκους στα τοκοχρεολύσια, ξαφνικά το ΄22 'χτυπάει' στο 30.”
   Άρα αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθεί και οι εταίροι μας νομίζω ότι το γνωρίζουν επακριβώς και θα λυθεί. Υπάρχουν βεβαίως και οι γκρίζες ζώνες, για τις οποίες πρέπει να διαπραγματευθούμε. Ποια θα είναι η μορφή εποπτείας. Ένα από τα προβλήματα της συμφωνίας που υπήρχε στο τραπέζι πριν από το δημοψήφισμα, (την προηγούμενη Τρίτη δηλαδή), ήταν ότι είχαμε τέσσερις αξιολογήσεις μέσα σε πέντε μήνες.
   Δηλαδή θα είχαμε το παλιό σύστημα, που ήταν κάπως έτσι: παίρνεις ένα μέτρο, παίρνεις κάποια λεφτά, πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, παίρνεις άλλο μέτρο κ.ο.κ. Αυτό το οποίο ήταν καταστροφική μεθοδολογία για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, θα ήταν και καταστροφική μεθοδολογία γι’ αυτή την κυβέρνηση. Χρειάζεται να έχεις χώρο για να μπορεί να εξελιχθεί το πρόγραμμά σου, για να μπορείς να εστιάζεις προσοχή σου στα βασικά προβλήματα."
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News