Δουλευόμαστε του Κώστα Γιαννακίδη

13 Αυγ 2015

Οι προηγούμενοι έφερναν τα μνημόνια με τον πρωθυπουργό να εμφανίζεται σε διάγγελμα όπως η Μαρινέλλα στο «Άνοιξε πέτρα». Η κυβέρνηση της Αριστεράς εκδίδει ανεπίσημες ανακοινώσεις σε πανηγυρικό τόνο.


   «Η συμφωνία στα δημοσιονομικά προβλέπει ήπια προσαρμογή, δεν είναι καθόλου ασφυκτική, αφήνοντας χώρο στην ανάπτυξη.» Σαν να λέει η Μήδεια ότι προέβη σε απαραίτητη αναπροσαρμογή του μεγέθους της οικογενείας.
   Το πρόβλημα με όλο αυτό βρίσκεται στη στάση του πρωθυπουργού. Επισήμως δηλώνει ότι είναι μία συμφωνία με την οποία ο ίδιος διαφωνεί και αδυνατεί να την υπερασπιστεί. Ανεπισήμως εμφανίζεται ικανοποιημένος. Είναι εξοργιστικά γελοίο, δεν συμφωνείτε; Ναι. Όπως και αυτό: «με την παρούσα συμφωνία δεν θα υπάρξει καμία νέα δημοσιονομική επιβάρυνση -δηλαδή νέα μέτρα- κατά το προσεχές διάστημα.» Το «προσεχές διάστημα» εκτείνεται από εδώ ως την αιωνιότητα. Όμως ας είμαστε πιο εγκρατείς, πιθανότατα φτάνει ως τη σύνταξη του επόμενου προϋπολογισμού.
   Βέβαια με τις εισφορές και τα αγροτικά ο ισχυρισμός χάνει κάθε επαφή με την αλήθεια. Όμως ποια κυβέρνηση είπε την αλήθεια για να την πει η κυβέρνηση της Αριστεράς; Κάποιος, όμως, εκεί μέσα, πρέπει να προφυλάξει τα στοιχειώδη προσχήματα σοβαρότητας.
   Να, για πείτε μας, τι σημαίνει το «Η συμφωνία διέπεται από το Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο και όχι από το Αγγλικό, όπως είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΝΔ και ΠαΣοΚ, και δεν προβλέπει κατάργηση της κρατικής ασυλίας, όπως προέβλεπαν οι προηγούμενες συμφωνίες.» Δηλαδή ποιο είναι το «Διεθνές Ευρωπαϊκό Δίκαιο;». Το δίκαιο μπορεί να είναι «Ευρωπαϊκό», μπορεί να είναι «Διεθνές». Και τα δύο μαζί δεν υφίστανται ως έννοια.
   Κατά πάσα πιθανότητα ο συντάκτης της ανακοίνωσης, αν δεν είναι αδαής, κόλλησε το «Διεθνές» επειδή δημιουργεί θετικούς συνειρμούς, θυμίζοντας «την προσήλωση της Ελλάδας στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.»
   «Θυμίζουμε ότι η συμφωνία προβλέπει ακόμα αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ, γνωστό και ως «πακέτο Γιουνκέρ»!» Ναι και το θαυμαστικό μαζί. Πόσους αερόσακους διαθέτει;
   «Η συμφωνία προβλέπει το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων μέσα από το οποίο η δημόσια περιουσία δεν πάει προς πώληση, όπως στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αξιοποιείται.» Έλα, μη μου το πεις! Ποια είναι η διαφορά της «πώλησης» από την «αξιοποίηση»; Υπάρχουν δύο εκδοχές. Είτε «αξιοποίηση» είναι η παραχώρηση για εκατό χρόνια, είτε, το χειρότερο, η εκχώρηση σε τίποτα «αναπτυξιακές επιχειρήσεις κοινωνικού χαρακτήρα».
   Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τους προηγούμενους για μαύρες κουρτίνες στην ενημέρωση. Και ενώ ήταν ένα θετικό βήμα η επανεκκίνηση του briefing, μόλις τέλειωσαν οι επαναστατικές ανακοινώσεις, η ενημέρωση περιορίστηκε στα ανεκδιήγητα non paper του Μαξίμου που, επισήμως, δεν έχουν πρόσωπο να κοκκινίσει από ντροπή.
Πηγή: protagon.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News