Σαν σήμερα κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση των Windows το 1985

20 Νοε 2015

Η πρώτη έκδοση των Windows κυκλοφόρησε 20 Νοεμβρίου του 1985 για να διαδεχτεί MS-DOS και να ξεκινήσει η επανάσταση στα PC. Ήταν σημείο ορόσημο που άνοιξε το δρόμο για τις μοντέρνες εκδόσεις των Windows όπως τα γνωρίζουμε και τα χρησιμοποιούμε σήμερα.


   Αν και τα σημερινά Windows 10 δεν θυμίζουν σε τίποτα την πρώτη έκδοση των Windows 1.0, πολλές από τις βασικές αρχές παραμένουν ίδιες, όπως μπάρες, εικονίδια, εφαρμογές όπως Notepad και MS paint, dialog boxes και άλλα.
   Επίσης, τα Windows 1.0 άνοιξαν το δρόμο για το ποντίκι. Αν χρησιμοποιούσες το MS-DOS, μπορούσες να πληκτρολογήσεις μόνο εντολές, αλλά με τα Windows 1.0 είχες τη δυνατότητα να συνδέσεις ένα mouse και να περιηγηθείς στα παράθυρα.
   Μαζί με τα πρώτα Macintosh, το ποντίκι άλλαξε εντελώς τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χρήστες με τους υπολογιστές. Τότε, πολλοί εξέφραζαν παράπινα ότι τα Windows 1.0 επικεντρώνονταν πολύ στην αλληλεπίδραση του mouse και όχι τόσο στις εντολές του πληκτρολογίου.
   Η πρώτη έκδοση των Windows μπορεί να μην είχε ιδιαίτερα μεγάλη αποδοχή, αλλά η Microsoft έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει η μάχη με Apple και IBM, για το ποιος θα προσέφερε τους υπολογιστές στη μάζα. Το 1985 τα Windows 1.0 απαιτούσαν δυο floppy disks, 256 kilobytes μνήμη και μια κάρτα γραφικών. Αν ήθελες να τρέξεις πολλαπλά προγράμματα, τότε χρειαζόσουν ένα PC με σκληρό δίσκο και 512 kilobytes μνήμη.
Πηγή: techblog.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News