Στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου οι καταθέσεις των φορέων έως τις 31 Δεκεμβρίου

25 Δεκ 2015

Περιθώριο 7 ημερών έχουν οι φορείς του Δημοσίου να μεταφέρουν στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου στην Τράπεζα της Ελλάδος τα διαθέσιμα τους, ήτοι τις καταθέσεις που έχουν στις εμπορικές τράπεζες.


   Απόφαση που υπέγραψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης προβλέπει πως έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 τα διαθέσιμα όλων των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, πέραν εκείνων που ανήκουν στην κεντρική διοίκηση μεταφέρονται στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου υπό αντίστοιχους υπολογαριασμούς.
   Με την απόφαση του Γιώργου Χουλιαράκη συντελείται ένα καθοριστικό βήμα στην διαχείριση των διαθεσίμων της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς η κοινή διαχείριση στο πλαίσιο ενός ενιαίου λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος εξυπηρετεί την επίτευξη καλύτερων αποδόσεων και κυρίως την αποφυγή περαιτέρω δανεισμού.
   Ο υπουργός Οικονομικών μέσω του Ενιαίου Λογαριασμού θα μπορεί πλέον να παρακολουθεί και να προγραμματίζει με ενιαίο τρόπο τις ταμειακές ροές από και προς αυτόν τον λογαριασμό, να προσδιορίζει το ύψος των διαθεσίμων και τις ανάγκες δανεισμού και κυρίως να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα πλεονάσματα.
Πηγή: CNN
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News