Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει το σενάριο για κλείσιμο στις τράπεζες και τα capital controls

19 Δεκ 2015

Αίσθηση προκαλεί τις τελευταίες ώρες το βίντεο από το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Πολ Μέισον στο οποίο μιλά ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε προβλέψει το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών τον Ιούνιο του 2015.


   Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει τις ώρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα στις 26 Ιουνίου. Λέει λοιπόν ότι περίμενε να κατεβάσουν ρολά οι τράπεζες τη Δευτέρα, αλλά τελικά έκλεισαν την Τρίτη.
   Ακριβώς μια εβδομάδα πριν από εκείνη τη νύχτα όταν ο κ. Τσίπρας προκήρυξε δημοψήφισμα αιφνιδιάζοντας τους πάντες, μια κίνηση με όλες τις γνωστές δραματικές επιπτώσεις που είχε, ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στην εκπομπή του Πολ Μέισον στο Chanel 4, ένα ντοκιμαντέρ το οποίο προβάλλεται τώρα.
   «Η υποψία μου είναι ότι θα μας δώσουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Και κατά συνέπεια θα υπάρξει κλείσιμο τραπεζών την Τρίτη μετά τη Σύνοδο Κορυφής», λέει στην αρχή της εκπομπής-ντοκιμαντέρ ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Είστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» τον ρωτά ο Μέισον. «Φυσικά και όχι. Κανείς δεν είναι ποτέ έτοιμος για τον Αρμαγεδδώνα» απάντησε ο τότε υπουργός Οικονομικών.
   Ο Γιάνης Βαρουφάκης, θέλησε να απαντήσει στη δημοσιοποίηση του βίντεο, μέσω twitter: «Η τρόικα έκλεισε τις τράπεζες στο πλαίσιο πραξικοπήματος. Η αγωνία των τροϊκανών (εξ&εσ) να μου χρεώσουν το κλείσιμο τους με τιμά ιδιαίτερα».
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News