Νέα βουτιά για τα κινεζικά χρηματιστήρια - Διακοπή των συναλλαγών μόλις 29' από το άνοιγμα

7 Ιαν 2016

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα διεκόπησαν οι συναλλαγές στα κινεζικά χρηματιστήρια καθώς οι δείκτες παρουσίασαν (και) την Πέμπτη μεγάλη πτώση λόγω των ανησυχιών για το νόμισμα της χώρας και την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας.


   Οι συναλλαγές τερματίστηκαν μόλις 29 λεπτά μετά το άνοιγμα και δεν συνεχίστηκαν, με τον δείκτη της Σαγκάης να παρουσιάζει πτώση 7,3%.
   Αυτή τη φορά, η αναταραχή επικεντρώνεται στο γουάν. Η κινεζική κυβέρνηση, που έχει το νόμισμα υπό στενό έλεγχο, έχει επιτρέψει την σταδιακή πτώση της αξίας του - μία επώδυνη διαδικασία, ειδικά την ώρα που επιχειρήσεις και ιδιώτες βγάζουν όλο και περισσότερα χρήματα εκτός Κίνας. Οι κινήσεις του νομίσματος την Πέμπτη προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές και το πρωί, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας έθεσε την ισοτιμία του γουάν στα 6,5646 δολάρια. Πρόκειται για την χαμηλότερη της εξαετίας.
   Με το άνοιγμα των αγορών την Πέμπτη, τα κινεζικά χρηματιστήρια έκαναν "βουτιά", ενεργοποιώντας για δεύτερη φορά αυτή τη βδομάδα, το αυτόματο σύστημα που εισήγαγε το Πεκίνο σε περίπτωση πτώσης του δείκτη κατά 5%. Η συνεδρίαση στις κινεζικές αγορές ανεστάλη αρχικά για 15 λεπτά, αλλά οι απώλειες συνεχίστηκαν και έφτασαν στο 7%, με αποτέλεσμα τον τερματισμό των συναλλαγών.
   Ο δείκτης CSI 300 έκλεισε με πτώση 7.2%, η Σαγκάη με 7.3% και η Σενζέν με  8.3%. Με πτώση άνοιξαν οι αγορές στο Τόκιο και στο Χονγκ Κόνγκ. Οι συναλλαγές στις κινεζικές αγορές διεκόπησαν για πρώτη φορά την  Δευτέρα, παρασύροντας σε πτώση τις αγορές σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη και αναθερμαίνοντας τις εκτεταμένες ανησυχίες για την δεύτερη οικονομία στον κόσμο.
Πηγή: skai.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News