Ομπάμα: «Είμαστε το ισχυρότερο έθνος του κόσμου»

14 Ιαν 2016

Με αυτοπεποίθηση ότι το μέλλον των ΗΠΑ θα είναι λαμπρό εμφανίστηκε στην τελευταία του ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η αμερικανική οικονομία είναι η πιο εύρωστη παγκοσμίως.


   Η αισιοδοξία ήταν ο κοινός παρανομαστής στην τελευταία ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την Κατάσταση του Έθνους. Είτε αναφερόταν στη διεθνή τρομοκρατία, είτε στην οικονομία, είτε στο Γκουαντάναμο, είτε στην κλιματική αλλαγή, ο πρόεδρος δεν άφησε περιθώρια σε ζοφερές προσεγγίσεις, σε μια ομιλία που ήταν την ίδια στιγμή παρακαταθήκη αλλά και όραμα για το μέλλον των ΗΠΑ.
   Για μια ακόμα φορά ο Μπάρακ Ομπάμα κατάφερε με την τελευταία ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου να ξεφύγει από τα στενά όρια της καθημερινής πολιτικής και να μιλήσει για τις αξίες και την αισιοδοξία που, όπως τόνισε, θα διασφαλίσουν στους αμερικανούς ένα λαμπρό μέλλον.
   Αναφερόμενος στην τρομοκρατική απειλή ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι υπερβάλλουν όσοι μιλούν για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. «Όσοι αμφισβητούν την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να ρωτήσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν», υπογράμμισε ο Μπάρακ Ομπάμα τονίζοντας: «Οι ΗΠΑ είναι με διαφορά το ισχυρότερο έθνους του κόσμου και διαθέτουν σήμερα την πιο εύρωστη οικονομία του κόσμου».
Πηγή: DW
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News