Παράκαμψη ΕΣΡ αποφάσισε το Μαξίμου καθώς η ΝΔ μπλοκάρει τη διαδικασία

21 Ιαν 2016

Σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρακάμπτει το ΕΣΡ και θα δίνεται το δικαίωμα στο Υπουργικό Συμβούλιο να διενεργήσει τον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τη καταψήφιση απ΄ όλα τα κόμματα της πρότασης του Ν. Βούτση για τη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


   Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δια της εκπροσώπου της κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αρνείται τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ και πως με τη στάση της «υπεραμύνεται του παλιού και του διεφθαρμένου».
   Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «η πρώτη πολιτική πράξη του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν να προσπαθήσει με θεσμικά τερτίπια να μπλοκάρει τον διαγωνισμό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων» και ρώτησε αν «η ΝΔ θέλει να γίνει διαγωνισμός για τις συχνότητες;» και αν «θα συνταχθεί με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που επιθυμούν τη διαφάνεια ή θα συνεχίσει να συστρατεύεται με όσους έχουν συμφέρον να συντηρείται αυτό το αδιαφανές ραδιοτηλεοπτικό τοπίο;».
   Ο Κ. Χατζηδάκης επισήμανε, από την πλευρά του, ότι σαφέστατα θα πρέπει να μπει τάξη στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο, τόνισε, ωστόσο, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αλλά και του ΕΣΡ πάει να δημιουργήσει μια νέα διαπλοκή στην Ελλάδα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει αγαθές προθέσεις λέγοντας ότι «θα μπορούσαν να δουν τι γίνεται στις άλλες χώρες», επισημαίνοντας πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να βάζει όρια για συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων προκειμένου να δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες», λέγοντας ότι «αυτά συμβαίνουν μόνο στη Βόρειο Κορέα».
   Αναφορικά δε με την απάντηση του αρμόδιου Επίτροπου Γκ. Έτινγκερ (σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μ. Σπυράκη) για τον ρόλο του ΕΣΡ στην επικύρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παπάς υποστήριξε ότι «η οδηγία για τις Υπηρεσίες Οπτικοακουστικών Μέσων δεν περιλαμβάνει ρητή υποχρέωση, για τα κράτη-μέλη, να δημιουργήσουν ανεξάρτητο ρυθμιστικό φορέα, εάν αυτός δεν υπάρχει ήδη».
Πηγή: Ημερησία
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News