Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

13 Ιαν 2016

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.


   Αν και τα Windows 8 κυκλοφόρησαν μόλις το 2012 και η Microsoft τυπικά υποστηρίζει ένα λειτουργικό σύστημα για τουλάχιστον 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, τα Windows 10 θεωρούνται “prior service pack» από τότε που ήρθαν τα Windows 8.1. Τα prior service packs υποστηρίζονται μόνο για 24 μήνες, μετά την κυκλοφορία νέου service pack.
   Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα service packs που έχουν συνήθως διάφορα fixes, τα Windows 8.1 ήρθαν με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις. Αρχικά τα Windows 8 είχαν πολύ χλιαρή υποδοχή από τους χρήστες, οι οποίοι είχαν μπερδευτεί με το tile-based interface και την εξαφάνιση χαρακτηριστικών όπως το παραδοσιακό start button.
   Όταν γίνει η εγκατάσταση των Windows 8.1, οι χρήστες έχουν την επιλογή να αναβαθμιστούν δωρεάν σε Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο. Όσο για τον Internet Explorer, οι χρήστες Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10 πρέπει να αναβαθμιστούν σε IE 11 καθώς σταματά η υποστήριξη IE 8, 9, 10. Τα IE 9 και 10 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μόνο για κάποια λειτουργικά που δεν υποστηρίζουν IE 11, βλέπε Windows Vista SP2. Η Microsoft έχει πει ότι το IE 11 θα είναι η τελευταία έκδοση του Internet Explorer. Στα Windows 10 υπάρχει ο νέος Microsoft Edge browser.
Πηγή: techblog.gr
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News