Ακυρώθηκε το eurogroup ενώ διακόπηκε και η διαπραγμάτευση μέχρι τα μέσα Μάη

27 Απρ 2016

Σε μία άκρως δυσάρεστη ανακοίνωση προχώρησε το βράδυ της Μ. Τρίτης ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάικλ Ρέις μέσω ανάρτησης στο διαδικτυακό τόπο twitter.


   Τα κλιμάκια της τρόικας επιστρέφουν στις Βρυξέλλες, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί. Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς τα ταμειακά της διαθέσιμα τελειώνουν.
   Ο λόγος για την ακύρωση, είναι πως οι ελληνικές αρχές δεν κατέληξαν σε συμφωνία όχι μόνο στα λεγόμενα εφεδρικά μέτρα που αποφάσισε το eurogroup του Άμστερνταμ, αλλά ούτε και στα βασικά μέτρα για τη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, αναφέρει το real.gr.
   Τα στελέχη της τρόικας αποχωρούν από την Αθήνα και σύμφωνα με πηγές δεν προτίθενται να επιστρέψουν πριν από το τέλος της περιόδου των εορτών. Αυτό σημαίνει πως αυτό δεν θα συμβεί πριν από τις 10 Μαΐου, καθώς η επόμενη εβδομάδα εκτός από την πρωτομαγιά περιέχει και δύο ολλανδικές αργίες (ολλανδική κυλιόμενη προεδρία του συμβουλίου γαρ).
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News