Οι εξεταστές προκαλούν την κοινή λογική: Έως και 10.000 διπλώματα οδήγησης περιμένουν στην ουρά

8 Μαΐ 2016

Έως και 10.000 διπλώματα οδήγησης περιμένουν στην ουρά από τον περασμένο Φλεβάρη καθώς σε πολλές Περιφέρειες δεν πραγματοποιούνται καν εξετάσεις, ενώ σε όσες οι νέοι οδηγοί καταφέρνουν να μπουν στο αυτοκίνητο με την ομάδα των εξεταστών, οι ρυθμοί είναι κυριολεκτικά χελώνας, όπως αναφέρει το news247.gr.


   Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να "κόψει" κονδύλι σχετικά με την υπερωριακή απασχόλησή τους, εφόσον οι εξετάσεις πραγματοποιούνταν μετά τη λήξη του ωραρίου τους. Το επίδομα αυτό μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το καταργήσει, στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011.
   Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το θέμα που έχει δημιουργηθεί αναμένεται να λυθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους πιστωτές, οι οποίοι και δεν εγκρίνουν το κονδύλι της υπερωριακής απασχόλησης των εξεταστών. Τότε θα εξεταστεί από την πολιτική ηγεσία ποια λύση θα βρεθεί, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
   Σε πολλά μέρη αποφασίστηκε, προσωρινά και μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος, οι εξετάσεις να ξεκινήσουν και πάλι, αλλά με ώρα έναρξης των εξετάσεων στις 13.00, ώστε οι υπάλληλοι να εργάζονται εντός ωραρίου. Κάτι δηλαδή που είναι κοινή λογική, και οι εξεταστές πρέπει να καταλάβουν πως δεν επιτρέπεται να επιβάλλουν στο κράτος να εργάζονται υπερωρίες προκειμένου να αυξάνουν τεχνητά το εισόδημά τους.
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News