Β. Λεβέντης: "Εγώ παθογένειες θεωρώ τους 330,000 τριπλούς συνταξιούχους με τρεις κύριες συντάξεις"

10 Μαΐ 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ (Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων): Αν πείθαμε τους πλούσιους, τους ευπορότερους Έλληνες να κάνουν επενδύσεις, αυτό θα ήταν συμμετοχή σε αυτό που λέμε ανάπτυξη. Όμως, μέχρι τώρα δεν πείθουμε, τουναντίον τους βλέπω να βγάζουν τα λεφτά τους πιο έξω από ότι τα έχουν βγάλει, τους βλέπω να τα εξαφανίζουν κιόλας.


   Η λύση στο πότε θα λυθεί το θέμα το κρίσης είναι όταν δούμε να επιστρέφουν οι καταθέσεις. Έχετε δει εσείς να επιστρέφουν οι καταθέσεις; Εγώ το αντίθετο βλέπω. Την άλλη φορά που ήμουν σε κάποια περιοχή της Ελλάδας -στην Πάτρα ή στο Άργος- με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πήραν καμιά πενηνταριά άτομα και με ρώτησαν αν θα γίνει «κούρεμα» γιατί –λέει- στο ίντερνετ γινόταν χαμός για το αν θα γίνει «κούρεμα», γιατί πάμε για Grexit. Δηλαδή το αντίθετο διαδίδεται, όχι να φέρουν καταθέσεις, αλλά να σηκωθούν να τις πάρουν.
   Και θα τις έπαιρναν, αν δεν υπήρχε capital control. Αν θέλει ο κύριος Πρωθυπουργός, ας κάνει μία δοκιμή και να αφήσει ελεύθερη την ανάληψη των καταθέσεων για μία μέρα, για να δει πόσες θα μείνουν, για να δει τι βαθμό εμπιστοσύνης έχει πετύχει στην οικονομία. Έτσι; Από εκεί θα το δούμε.
   [...] Έλεγα για τις συντάξεις των πλουσίων, τις συντάξεις των τέως Βουλευτών και τις πολλές συντάξεις. Αφήνει ο κ. Κατρούγκαλος 3.070 ευρώ τη μεγίστη σύνταξη, όταν οι νέοι δουλεύουν υπό επαχθείς όρους σε σούπερ μάρκετ και παίρνουν 400 ευρώ. Πάει σε κάποιους Έλληνες να παίρνουν 3.000 ευρώ σύνταξη και να δουλεύει ο νέος που έχει παιδιά και οικογένεια και είναι τριάντα πέντε ετών για 400 ευρώ;
   Εγώ παθογένειες θεωρώ τους τριακόσιους τριάντα χιλιάδες τριπλούς συνταξιούχους με τρεις κύριες συντάξεις, όχι επικουρικές, αλλά κύριες, τους ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες περίπου διπλο-συνταξιούχους και τους εννιακόσιους τέως Βουλευτές, για τους οποίους δεν το καταλαβαίνω. Κόψαμε τις συντάξεις από το 2012 και μετά και μέχρι το 2012 δεν τις κόψαμε. Τι είναι αυτό; Ο Χριστός εγεννήθη το 2012 και μετά Χριστόν απεδόθη δικαιοσύνη, ενώ προ Χριστού ήταν αμαρτωλή η κοινωνία; Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό.
Πηγή: Βουλή 8/5/2016
Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News