Ε. Τσακαλώτος: Είμαστε κοντά σε μία καλή λύση για το χρέος

21 Μαΐ 2016

Αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης με τους δανειστές εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι είμαστε κοντά σε μια αρκετά καλή συμφωνία.


   «Για τις 24 του μήνα σας λέω από πριν ότι η λύση για το χρέος δημιουργεί αυτόν τον καλό διάδρομο, ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα, έφυγε από την δύσκολη πορεία και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως είναι «σχεδόν απίθανο να μην κλείσει η αξιολόγηση».
   Χαρακτήρισε επίσης «σημαντικό» ότι για πρώτη φορά το ΔΝΤ βλέπει μια «συμμετρία» μεταξύ του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης και ενός αυτόματου μηχανισμού για το χρέος. «Αυτό αλλάζει πολύ το τοπίο και μας δίνει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτούμε».
   Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως δεν πρόκειται για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας λέγοντας πως οτιδήποτε μπαίνει στο Ταμείο θα έχει την έγκριση του υπουργού. «Οι πωλήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις θα εγκρίνονται από τον μοναδικό μέτοχο που είναι ο δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά.
   Σχετικά με τον λεγόμενο «κόφτη» ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ο μηχανισμός δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης αλλά επιβλήθηκε από το ΔΝΤ όταν η κυβέρνηση αρνήθηκε να πάρει υπό αίρεση μέτρα. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν είναι ο καλύτερος μηχανισμός αλλά όπως είπε έχει αρκετές δικλείδες ασφαλείας και ότι αργότερα μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στις επιπτώσεις του.
Πηγή: real.gr

Share on:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News