Η Γερμανία κερδίζει λόγο κρίσης 18 δισεκατομμύρια ευρώ

5 Αυγ 2011

   Οι Γερμανοί φορολογούμενοι ίσως να πιστεύουν πως πληρώνουν πολλά για την Ελλάδα, και πιθανότατα αυτό να συμβαίνει. Ωστόσο, τι πραγματικά ισχύει για τη Γερμανία ως κράτος; Πόσα έχει χάσει η Γερμανία, εξαιτίας των Ελληνικών πακέτων στήριξης;

   Σύμφωνα με πληροφορίες που μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντλήσει μέσω του διαδικτύου, η Γερμανία όχι μόνο δε χάνει με την υπόθεση της Ελλάδας, αλλά αντίθετα κερδίζει και μάλιστα πολλά δισεκατομμύρια. Όπως υποστηρίζει και ο Φόλκερ Χελμάγερ, επικεφαλής των αναλυτών της Bremer Landesbank, η Γερμανία δε χάνει ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο καμία άλλη χώρα από την ευρω-κρίση καθώς της έχει αποφέρει μέχρι στιγμής περί τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
   «Πολλοί συνάδελφοί μου υποστηρίζουν ότι η Γερμανία πληρώνει το λογαριασμό της ευρωζώνης. Καμία άλλη θέση δεν απέχει τους τελευταίους 18 μήνες τόσο από την πραγματικότητα όσο αυτή. Γεγονός είναι ότι μέσω των εγγυήσεων που προσφέρει η Γερμανία για τις χώρες της ευρω-κρίσης κερδίζει ετησίως 2% σε τόκους το οποίο μεταφράζεται σε 700 εκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτό όμως δεν είναι το καίριο σημείο. Λόγω της αδυναμίας των υπερχρεωμένων χωρών, η γερμανική αγορά κεφαλαίου έχει ένα μπόνους που δεν οφείλεται στις δικές της ενέργειες, αλλά είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας των άλλων χωρών.
   Έχουμε ένα πλεονέκτημα στην αναχρηματοδότηση της τάξης του 1 με 1,5%. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι έχουν περάσει από τότε 18 μήνες και σε συνάρτηση με τις εκδόσεις νέων ομολόγων από τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα σε μια διάρκεια ωρίμανσης 5 έως 30 ετών τότε, το όφελος για τους γερμανούς φορολογούμενους ανέρχεται συνολικά στα 18 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Φόλκερ Χελμάγερ.


Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News