Καπερνάρος: Στο 2% επί του τζίρου οι μίζες της SIEMENS σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

12 Νοε 2013

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ (Βουλευτής): […] Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά -και πιστεύω θα μου απαντήσετε αν γνωρίζετε ή όχι- ότι η απόφαση αυτή η οποία τον καταδίκασε στο γερμανικό κράτος δέχθηκε ότι ο σκοπός τους Χριστοφοράκου στην Ελλάδα ήταν να προωθήσει τις πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας SIEMENS ΑΕ δωροδοκώντας -επαναλαμβάνω, δωροδοκώντας- τα δύο δεσπόζοντα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πήρε περισσότερα, σαφώς.
   Έτσι, λοιπόν, το ύψος των «δωρεών», που λέει η γερμανική απόφαση, σε αυτά τα δύο κόμματα προσδιορίστηκε να είναι 2% του τζίρου κάποιας σύμβασης της SIEMENS ΑΕ με τον ελληνικό ΟΤΕ. Στη συνέχεια πραγματοποιούνταν συνεχώς τέτοιους είδους συμβάσεις με αποκορύφωμα τις συμβάσεις για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, από τις οποίες το κέρδος που αποκόμισε η SIEMENS ΑΕ ανήλθε στα 183 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητα επεκτάσεων.
   Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν διορίσει ως ταμίες των «δωρεών» -η λέξη «δωρεές» είναι εντός εισαγωγικών στην απόφαση- έμπιστα πρόσωπα τα οποία προέρχονταν από τον κομματικό πυρήνα. Τα πρόσωπα αυτά ήταν, για τη Νέα Δημοκρατία ο εκλιπών Βαρθολομαίος και για το ΠΑΣΟΚ ο Κωνσταντίνος Γείτονας.
   Τα δύο αυτά πρόσωπα εκτός από το καθήκον τους να εκταμιεύουν τις «δωρεές», είχαν και την υποχρέωση να ασκούν πιέσεις όπου έδει, ώστε σε όλες τις περιπτώσεις να λαμβάνονται αποφάσεις συνεργασίας του ελληνικού κράτους με τη SIEMENS ΑΕ. […] (Βουλή 4.11.2013)

Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News