Από έλλειμμα 10 εκ. σε πλεόνασμα 60 εκ. ευρώ για την ΕΡΤ

24 Μαρ 2012

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ (Υπουργός Επικρατείας): […] Από το 2009 έως σήμερα η ΕΡΤ πέρασε από ένα έλλειμμα 10 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα πλεόνασμα 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αν πάρετε υπόψη σας ότι τα έσοδα μειώθηκαν 40 εκατομμύρια και ότι για εφέτος έχουμε μία έκτακτη δαπάνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το EURO 24 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει μία μείωση του κόστους λειτουργίας της ΕΡΤ της τάξης  των 140 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό για εμένα είναι ένα σημαντικό νοικοκύρεμα.

   Την ίδια στιγμή, για να μη ξεχνιόμαστε, μειώθηκαν οι απασχολούμενοι στην ΕΡΤ κατά χίλια τριακόσια άτομα, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα φυσικά, στη λειτουργία της. Να αναρωτηθούμε γιατί υπήρχαν αυτά τα άτομα και πώς διορίστηκαν. Το κόστος για τους μισθούς μειώθηκε στο μισό, από 209 εκατομμύρια σε 104 εκατομμύρια. Παρατηρείται ότι η μείωση στο κόστος των μισθών είναι μεγαλύτερη από τη μείωση του προσωπικού, γιατί βέβαια οι μισθοί της τάξεως των 15 και 20 χιλιάδων ευρώ που υπήρχαν πριν, δεν υπάρχουν σήμερα.
   Δεν είναι όμως μόνο οι μισθοί. Έχει μειωθεί και το λειτουργικό της κόστος. Το κόστος των εξωτερικών παραγωγών από 29 εκατομμύρια έπεσε στα 11 εκατομμύρια. Και το κόστος ανά επεισόδιο μειώθηκε σχεδόν 50%. Μία εκπομπή η οποία παιζόταν τότε και παίζεται και σήμερα, από 60 χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο έπεσε στα 37 χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο. Νομίζω ότι αυτό κάτι δείχνει και είναι ακριβώς η ίδια εκπομπή. Δυστυχώς, αυτοί είναι αμείλικτοι αριθμοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εξορθολογισμού. Κάθε τόσο προκύπτει και κάτι διαφορετικό. […] (Βουλή 15.03.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News