Αναδιάρθρωση τώρα για τα κρατικά ΜΜΕ

15 Ιουν 2011

   «Οι εντολές της τρόικας, διαταγές για την κυβέρνηση». Με αυτό το σύνθημα το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, όσον αφορά τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με συγχωνεύσεις καναλιών και ραδιοφώνων, δραστική περικοπή στο ανθρώπινο δυναμικό για την περίπτωση της ΕΡΤ αλλά και μείωση της επιχορήγησης για λογαριασμό του ΑΠΕ.
   Οι συγχωνεύσεις ή και το κλείσιμο ορισμένων εκ των κρατικών ΜΜΕ, αποτελούν όπως φαίνεται την ύστατη λύση για αναδιάρθρωση και αποφυγή περαιτέρω σχολίων, όπως αυτά για το κόστος της νεανικής «ψηφιακής» εκπομπής «Escape» που προβάλλεται στην ΕΤ1. Είτε κάποιο πρόγραμμα είναι ποιοτικό, είτε όχι, η αλλαγή στο χάρτη των αναλογικών και ψηφιακών καναλιών, όπως επίσης και των 5 σταθμών της ΕΡΑ και των 19 ρ/ς της περιφέρειας, με παράλληλη μείωση του κόστους προγράμματος και του έμψυχου δυναμικού με νέο ψαλίδισμα της μισθοδοσίας όσων παραμείνουν, είναι δίχως αμφιβολία μία αναπόφευκτη πραγματικότητα.
   Ορισμένα από τα επιπλέον μέτρα αφορούν την επαναξιολόγηση και κατάργηση μη βιώσιμων υπηρεσιών, τον επανακαθορισμό του ανταποδοτικού τέλους (320 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο), την αξιοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ αξίας άνω των 140 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μείωση του προσωπικού από 3.026 εργαζομένους σε 2.100.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News