Κλήση για συσπείρωση από τον Γ. Παπανδρέου

2 Σεπ 2011

   «Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας δυνατότητες». Αυτή είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στην εισήγησή του με τους προέδρους των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

   Στη συνέχεια τόνισε ότι «Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο, όλοι το ξέρουμε, με θέματα που αφορούν και στις δικές μας, αν θέλετε, «αμαρτίες» ή δυσκολίες, αλλά και σε ένα ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο, ευρωπαϊκό και διεθνές, πάρα πολύ δύσκολο και δυσμενές, το οποίο, όπως βλέπετε, έχει και πολιτικές δυσκολίες.
   Παρά όμως την αλληλεξάρτηση που έχουμε στη διεθνή οικονομία, πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας δυνατότητες. Και όλες οι αλλαγές που κάνουμε τείνουν προς αυτό το στόχο: από τη μεγάλη αλλαγή που κάναμε στο χώρο της παιδείας, όπου υπήρχε μια τεράστια εσωστρέφεια στο εκπαιδευτικό σύστημα, με παραγωγή φοιτητών χωρίς προοπτικές, μέχρι βεβαίως και τις αλλαγές που γίνονται στη Δημόσια Διοίκηση και στον παραγωγικό ιστό, από τον τουρισμό μέχρι και την πράσινη ανάπτυξη.
   Πιστεύω ότι αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί. Θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας σκέψεις και ξέρω ότι είναι πολλά τα ζητήματα και τα προβλήματα που υπάρχουν. Όμως, δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης, αντίθετα, πρέπει να δούμε ποιες είναι οι κοινές μας συνιστώσες και οι κοινές μας αγωνίες και πώς μπορούμε εμείς να προωθήσουμε καλύτερα αυτές τις αλλαγές και να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πάει μπροστά.»


Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News