Η κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα είναι όρθια και προχωράει μπροστά

11 Οκτ 2011

   Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκλεισε δύο (2) χρόνια διακυβέρνησης. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, σύμφωνα με εορταστική ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος, η Ελλάδα είναι όρθια και προχωράει μπροστά, τα ελλείμματα και η σπατάλη μειώνονται συνεχώς, η κρατική διόγκωση περιορίζεται, οι εξαγωγές αυξάνονται, το ασφαλιστικό σύστημα είναι πια βιώσιμο, τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν, η παιδεία αλλάζει με συναίνεση, οι Έλληνες αποκτούν πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, η αυτοδιοίκηση μεταρρυθμίστηκε και γίνεται πιο λειτουργική.

   Η κυβέρνηση μάλιστα προχώρησε στην έκδοση ενός χάρτη για τα έργα του ΠΑΣΟΚ τη διετία που μας πέρασε, με στατιστικά στοιχεία που προκαλούν το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μειώσεις δισεκατομμυρίων που προκάλεσαν τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ε.Ε., μέσω του μνημονίου και του προγράμματος «σταθερότητας».
   Οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου μειώθηκαν κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη των ταμείων κατά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται τη μείωση παροχής υπηρεσιών από την πλευρά του κράτους. Μάλιστα, οι πόροι για την αυτοδιοίκηση μειώθηκαν χάρη στον Καλλικράτη κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το μισθολογικό κόστος του κράτους μειώθηκε κατά τουλάχιστον 15%.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News