Ξήλωσαν ταυτόχρονα τους αρχηγούς του στρατού

7 Νοε 2011

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): […] Δεν ξέρω πόσο σοφό είναι, κύριε Υπουργέ, να κόβονται μονομιάς και οι τέσσερις Αρχηγοί. Πιστεύω πάντα, στο management, αν θέλετε, βαυαριστί: κόβεις δύο, αφήνεις δύο παλιούς για να μπορέσουν να υπάρξουν όλα εκείνα τα στοιχεία της όσμωσης, που είναι απαραίτητα. Εσείς αποφασίσατε την πλήρη καρατόμηση όλων των Αρχηγών.
   Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν θα έχει συνέπειες. Ζούμε μία πολύ ρευστή περίοδο. Σας θυμίζω ότι οσάκις σε αυτή τη χώρα υπήρχε ρευστή περίοδος -το Σεπτέμβριο του 1955, το 1964 με την Κύπρο, το 1974 εδώ με εκείνη την άληστου μνήμης κυβέρνηση, το 1996 με την κατάσταση του Παπανδρέου στο Ωνάσειο- κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτή την κατάσταση για να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες σκέψεις και πρακτικές τώρα και να μας βρουν κάπως απροετοίμαστους.
   Θα έλεγα, λοιπόν, ότι δεν ήταν καθόλου κομψό τις τελευταίες δέκα ημέρες να έρχονται οι Αρχηγοί με τους φακέλους να συνεργαστούν και εσείς να βρίσκετε κάποιες προφάσεις να μην τους βλέπετε. Αντιλαμβάνομαι ότι είχατε λίγο ερινύες για αυτό το οποίο πηγαίνατε να κάνετε. Πηγαίνετε να το πείτε στους Αρχηγούς. Εμείς δεν ήμασταν παρόντες. Εκείνοι όμως, το λένε. Και δεν το λέει ένας, το λένε και οι τέσσερις. […] (Βουλή 02.11.2011)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News