Δεκάδες εκατομμύρια για Champions League, εφεδρείας…

8 Οκτ 2011

   Σύμφωνα με ανακοίνωση - δελτίο τύπου η δημόσια ραδιοτηλεόραση απέκτησε τα δικαιώματα του Champions League για την τριετία 2012-2015. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ αναφέρει: «Την κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση, το CHAMPIONS LEAGUE, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν οι Έλληνες τηλεθεατές και την τριετία 2012-2015 από την δημόσια τηλεόραση.»

   Η επιλογή της ΕΡΤ ωστόσο να ανανεώσει τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Με δήλωσή του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του κόμματος, Σίμος Κεδίκογλου, αφού κατήγγειλε την κίνηση της ΕΡΤ, επεσήμανε ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή του για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία. Στο μεταξύ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η ΕΡΤ για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων.
   Παράλληλα βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με σχετική ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο, δήλωσαν τα εξής: «Την στιγμή που η κυβέρνηση εξαγγέλλει τη μείωση των δαπανών της δημόσιας τηλεόρασης και μάλιστα μέσω της εφεδρείας - απόλυσης περίπου 1000 εργαζομένων, η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε συμφωνία με την TEAM (την εταιρία που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του Champions League). Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, η ΕΡΤ χρειάστηκε να προσφέρει 18-24 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Champions League, τα οποία και θα προκαταβάλει στην ΤΕΑΜ, μιας και δεν έχει τη δυνατότητα χορήγησης εγγυητικής επιστολής.»
   Ως απάντηση από την πλευρά της ΕΡΤ το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει πως η Δημόσια Τηλεόραση έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν γι’ αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν. Το CHAMPIONS LEAGUE είναι αναμφίβολα το κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό γεγονός του κόσμου. Με τη φετινή συμφωνία, η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. πέτυχε σημαντική μείωση του τιμήματος (άνω του 20%), σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο ΕΡΤ Α.Ε. - TEAM (2009-2012).
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News