V for Vendetta: “Remember remember the fifth of November”

5 Νοε 2011

   “Remember remember the fifth of November Gunpowder, treason and plot. I see no reason why gunpowder, treason Should ever be forgot”

   «Τη νύχτα εκείνη του 1605, ο Guy Fawkes επεχείρησε να ανατινάξει το Κοινοβούλιο της Βρετανίας ως αντίδραση στη τυραννική βασιλεία του Ιακώβου του Ι. Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας, όπως ονομάστηκε, έληξε άδοξα όταν ο Fawkes και οι συνεργάτες του συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.
   Στο εγγύς μέλλον του 2020 η φασιστική κυβέρνηση του Adam Sutler στερεί θεμελιώδη δικαιώματα από το βρετανικό λαό. Τα ΜΜΕ λειτουργούν ως φερέφωνα, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας, και γενικότερα ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, με την προπαγάνδα να αποτελεί μία από τις μεθόδους.
   Οι πολίτες τελούν εν υπνώσει υπακούοντας τυφλά σε ό,τι τους ζητούν με πρόσχημα την προστασία τους από την αναρχία, τη τρομοκρατία και το χάος. Ένας όμως μυστηριώδης άνδρας που αυτοαποκαλείται «V» κυκλοφορεί στο σκοτάδι φορώντας μία μάσκα με το πρόσωπο του Fawkes και έχει σκοπό να ανατρέψει τη κατάσταση επιχειρώντας να επαναλάβει το εγχείρημα του εμπνευστή του. Για να πετύχει το σκοπό του πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να κερδίσει τη προσοχή και την υποστήριξη του λαού χωρίς να πέσει στα χέρια της κυβέρνησης.»
   Όλα αυτά συνέβησαν στην ταινία με τίτλο «V for Vendetta», όπου παραμένει ακόμα και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρη. Στις μέρες μας οι ρόλοι της παραπάνω ταινίας έχουν διανεμηθεί εκ νέου, με τις κυβερνήσεις και την επικράτηση των πολυεθνικών εταιριών να οδηγούν με ακρίβεια τους λαούς όλου του πλανήτη στην καταστροφή. Εκτός βέβαια εάν ήδη τη ζούμε, εδώ και μερικά χρόνια… (αρκεί να θυμηθούμε για λίγο τα αποτελέσματα της σύγχρονης οικονομικής κρίσης).
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News