Απολύσεις, μειώσεις μισθών, εφεδρεία και συγχωνεύσεις στα media

12 Δεκ 2011

   Η πτώση στα media συνεχίζεται και μάλιστα με μεγαλύτερο ρυθμό. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, του Mega, όπου το πρώτο εννεάμηνο παρουσίασε πτώση της τάξεως του 23%.

   Παράλληλα το ύψος των ζημιών ξεπερνά τα 91 εκατομμύρια ευρώ (28%), για τους πέντε μεγαλύτερους εισηγμένους στο ΧΑ ομίλους έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), Πήγασος, Η Καθημερινή, Αττικές Εκδόσεις και Χ. Κ. Τεγόπουλος).
   Παράλληλα, οι απεργίες στην ΕΡΤ συνεχίζονται, ενώ όσοι υπάλληλοι δε θα μεταβούν στο καθεστώς της εφεδρείας, θα λαμβάνουν πλέον αποδοχές μειωμένες κατά 72%. Επίσης νέες μειώσεις μισθών σύμφωνα με δημοσιεύματα θα έχουν και οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο, στον ΔΟΛ, στο ΕΘΝΟΣ, αλλά και στο Star (20%), ενώ στο ΣΚΑΪ συνεχίζονται η συμφωνίες ατομικών συμβάσεων.
   Τέλος το Star ανακοίνωσε αδυναμία πληρωμής των μισθών τον Δεκέμβριο, νέες περικοπές και πρόθεση απολύσεων, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντική συγχώνευση με το Mega.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News