20 Μαρτίου: Ημερομηνία χρεοκοπίας ή μήπως…

20 Μαρ 2012

   Αν στις 20 Μαρτίου η Ελλάδα δεν είναι σε θέση με τον έναν η με τον άλλο τρόπο να αποπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, θα αποκοπεί αυτομάτως από το ενιαίο νόμισμα, φαίνεται να υποστήριζαν οι υπεύθυνοι των οικονομικών υπηρεσιών της Κομισιόν.

   «Οι γαλλικές τράπεζες θα υποχρεωθούν σε διαγραφή 44 δισεκατομμυρίων από τους ισολογισμούς τους, λόγω των χρεών της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οι γερμανικές τράπεζες θα χάσουν 16 δισεκατομμύρια. Το ελληνικό εμπόριο θα υποστεί τεράστιες ζημιές, ενώ το τραπεζικό σύστημα πιθανότατα να καταρρεύσει. Οι καταθέσεις των Ελλήνων δε θα έχουν αντίκρισμα στο σύστημα του ευρώ. Οι εισαγωγές κάθε είδους (τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο κ.ά.) επίσης θα σταματήσουν. Το κόστος για την αναθέρμανση της οικονομίας της ευρωζώνης, αγγίζει τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ και της Ε.Ε. των 27 τα 1,3 τρισεκατομμύρια ως καλύτερο σενάριο».
   Όλα αυτά, πριν μας επιβάλλουν το νέο μνημόνιο. Η συνείδηση του μέσου έλληνα κόλλησε στις παραπάνω αερολογίες, δίχως να υπολογίσει πως εάν όντως θα γίνονταν αυτά, τότε πολύ απλά οι χώρες στις οποίες «χρωστάμε» θα φρόντιζαν να μη χάσουν ότι μας «έδωσαν».
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News