Ποιος φταίει, επιτέλους;

31 Μαρ 2012

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): […] Εάν σε οποιαδήποτε όμοια πρόκληση η πολιτεία ήταν πιο γοργή, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που ήμασταν σήμερα γιατί, κύριε Υπουργέ -έχετε διατελέσει και Υπουργός Οικονομικών- ξέρετε ποια είναι η κατάσταση της χώρας. Δεν σας άκουσα, όμως, ποτέ να πείτε τις πταίει.

   Ποιος φταίει, επιτέλους; Δηλαδή, έτσι δια μαγείας η χώρα διελύθη; Έτσι δια μαγείας δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά; Έτσι δια μαγείας εκχωρήσαμε μεγάλο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας; Γιατί δεν λέτε ότι αποτύχαμε; Πείτε: «κοροϊδέψαμε τον ελληνικό λαό, μας ενεπιστεύθη ο ελληνικός λαός εμάς τους δύο και γιατί να τα καταφέρουμε; Φέραμε τα πράγματα εδώ που είναι».
   Ακούω αυτά τα ψευτοδιλήμματα «μνημόνιο», «όχι μνημόνιο», «πτώχευση», «χάος». Ψευτοδιλήμματα είναι. Δεν λέτε, όμως, γιατί φτάσαμε να βάζουμε και αυτά τα ψευτοδιλήμματα μπροστά.
   Έχετε διαμορφώσει μία τέτοια κατάσταση εξαιρετικά αποπνικτική, αποκρουστική, που σήμερα ουδείς ή σχεδόν ουδείς προσέρχεται στις κάλπες ελευθέρα τη βούληση, αλλά λειτουργώντας κάτω από ένα άκρατο θυμικό. Τα αποτελέσματα του θυμικού τα ξέρουμε. Ποτέ δεν παρήγαγαν προοπτική. Να τα ισοπεδώσουμε όλα. […] (Βουλή 22.03.2012)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News