Οι εφημερίδες στρέφονται κατά του διαδικτύου

31 Μαρ 2012

   Τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της ειδησιογραφίας κινείται μία έντονη δραστηριότητα γύρω από την προστασία του περιεχομένου του Τύπου από την «άναρχη αναπαραγωγή» του στο Διαδίκτυο, από ιστοσελίδες, μηχανές αναζήτησης και άλλες υπηρεσίες. Η αυτονομία των εφημερίδων αποτελεί μεγάλο ζήτημα για το σύνολο των εκδοτών.

   Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Γερμανία, στην οποία και εξετάζεται ενδεχόμενο για επιβολή ειδικού φόρου στις εταιρίες που αναπαράγουν ενημερωτικό υλικό στο Διαδίκτυο, το οποίο αντλούν από τον Τύπο. Ο φόρος θα κατευθύνεται στην ενίσχυση των εφημερίδων και των περιοδικών.
   Την ίδια ώρα ωστόσο εταιρίες όπως Facebook, Google, Yahoo! και Microsoft, κερδίζουν μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών διαφήμισης πάνω από το 68% της πίτας, σε αντίθεση με τις ενημερωτικές ιστοσελίδες που πάσχουν από έλλειψη διαφημίσεων. Το επόμενο χρονικό διάστημα μάλιστα ίσως έχουμε εξελίξεις στο θέμα των εφημερίδων του διαδικτύου, οι οποίες και θα μετατρέψουν τις ιστοσελίδες τους σε συνδρομητικές, ακολουθώντας το παράδειγμα της New York Times.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News