191 χρόνια ανεξαρτησίας και υποδούλωσης

3 Απρ 2012

   Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, εστίαζε στους αγώνες των Ελλήνων του 1821 για να δημιουργηθεί το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος. Παράλληλα, δήλωσε πως και σήμερα δίνουμε μεγάλη μάχη ως έθνος, ενάντια όχι στην πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά στη δεινότερη οικονομική κρίση της μεταπολεμικής περιόδου.

   Από τότε πέρασαν 191 χρόνια. Τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια; Η Ελλάδα έδωσε και συνεχίζει να δίνει καθημερινά αγώνα, με γεγονότα όπως πολέμους, καταστροφές, εμφύλιους σπαραγμούς και χρεοκοπίες, να γεμίζουν το άλμπουμ της ιστορίας. Η Ελλάδα ποτέ δεν πέτυχε στην πραγματικότητα να βρίσκεται ανάμεσα στις πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Ποτέ δε μπόρεσε να ανήκει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε να παγιώσει τις απαραίτητες συνθήκες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
   «Μεγάλο μέρος του λαού δοκιμάζεται και αντικρίζει με αβεβαιότητα το μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος. Για ακόμα μία φορά στην ιστορία δηλαδή, η Ελλάδα καλείται να κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των βαθιών και χρόνιων προβλημάτων. Η δημιουργία συνθηκών για μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας αποτελεί επί αιώνες το μόνιμο πρόβλημα της χώρας μας. Όταν πάμε να κάνουμε κάτι, αμέσως κάτι άλλο θα μας εμποδίσει ως προς την υλοποίησή του.
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News