Αποκλειστικό: Η Google εξαγοράζει τη Microsoft!

3 Απρ 2012

   Αλλάζει δραματικά το τοπίο της τεχνολογίας. Πηγές γνώριμες με το ζήτημα αποκάλυψαν την υπογραφή προσυμφώνου μεταξύ των Larry Page και Steve Ballmer για την συγχώνευση των δύο εταιριών σε λειτουργικό επίπεδο και έπονται οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που αυτή η συγχώνευση θα επηρεάσει τα προϊόντα των δύο εταιριών που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας.

   Το αντίτιμο που κλήθηκε να καταβάλει η Google δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά περιμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το Mountain View που θα επισημαίνει τους γενικούς όρους της συμφωνίας, αλλά και την οικονομική αποζημίωση που θα λάβουν οι μέτοχοι της κραταιάς Microsoft.

   Η αντίδραση της Apple
   Η Apple γνώριζε εδώ και μέρες τις συζητήσεις των κεφαλών των δύο εταιρειών και έχει ήδη ετοιμάσει την αντίδρασή της. Η πολυπληθής νομική υπηρεσία της κερδοφόρας τεχνολογικής εταιρίας, έχει ήδη φτιάξει τους φακέλους που θα καταθέσει στις επιτροπές ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμαρτυρόμενη για τη συμφωνία μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών, με το σκεπτικό ότι μία τέτοια εξαγορά θα δημιουργήσει μονοπώλια σε όλες τις κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων, με έμφαση τους προσωπικούς υπολογιστές, αλλά και τις κινητές συσκευές. Το πλάνο της νομικής υπηρεσίας της Apple είναι να μηνύσει κάθε εργαζόμενο των δύο εταιρειών, ώστε να τους εξαναγκάσει έτσι να ομολογήσουν ενώπιον του δικαστηρίου πως οι δύο εταιρείες έχουν καταχραστεί την πατενταρισμένη φράση της Apple: “θα κατακτήσουμε τον κόσμο”, πατέντα που έχει καταθέσει η Apple σε όλη την υφήλιο.
(πηγή: απόσπασμα δημοσίευσης στο www.digitallife.gr)
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News