Βιογραφικό: Γεώργιος Καρατζαφέρης, Πρόεδρος ΛΑΟΣ

3 Μαΐ 2012

   Ο Γεώργιος Καρατζαφέρης είναι πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., και βουλευτής Β’ Αθηνών. Γεννήθηκε στην Ποταμιά Αρκαδίας, το 1947. Έγγαμος με τη Βένη Μητρούλα. Έχει ένα γιο. Ως επάγγελμα δηλώνει Δημοσιογράφος.


Σπουδές:
- Διπλωματούχος Δημοσιογραφίας της London School of Journalism
- Έχει κάνει σπουδές σε θέματα τηλεόρασης στο CFCF στον Καναδά

Ξένες γλώσσες:
- Αγγλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
- Εξελέγη βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, του 1996 και του 2000. Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α Θεσσαλονίκης, ενώ στις εκλογές του 2009 στην Β’ Αθήνας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
   Στις 14.9.2000 ίδρυσε το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ.). Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και αναπληρωματικό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της. Μετά τις εκλογές και έως την ανεξαρτητοποίησή του, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου των Ο.Κ.Ε. της Ν.Δ. Προεδρίας, Δημόσιας Τάξης και Τύπου- Μ.Μ.Ε. Δραστηριοποιείται στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και τις διαφήμισης από το 1963. Το 1962 άρχισε τις πρώτες εκπομπές του στην κρατική ραδιοφωνία. Στην τηλεόραση εισήλθε το 1969. Το 1971 παρουσίαζε στο Μόντρεαλ ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Το 1974 εξέδωσε την εφημερίδα "Το Στέμμα της Δημοκρατίας" πανελλήνιας κυκλοφορίας. Το 1977 ίδρυσε την εταιρία Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων ART TV Α.Ε. Το 1980 η Ν.Δ. του αναθέτει την αρθρογραφία της κομματικής εφημερίδας "Νέα Πορεία" που διηύθυνε ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος. Το 1983 οργάνωσε την TV PRESS, με ειδησεογραφικές βιντεοκασέτες, για να σπάσει το μονοπώλιο της κρατικής τηλεόρασης. Το 1990 ίδρυσε το ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα RADIO CITY- TELE CITY. Είναι σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας "ΑΛΦΑ ΕΝΑ". Εργάσθηκε ως συντάκτης στις εφημερίδες "Έθνος", "Εμπρός" και "Εθνικός Κήρυκας" και ως αρθρογράφος- πολιτικός σχολιαστής στις εφημερίδες "Ελεύθερος", "Απογευματινή", "Ελεύθερος Τύπος". Έγραψε τα βιβλία: "Το Μοντέλο της Δημοκρατίας", "Η Γυναίκα Σήμερα", "Η Λιάνη στηρίζει την Αλλαγή", "Αγώνες και Αγωνίες της Δεκαετίας 1990-2000".
Share on:
 
Copyright © Onus News - All Rights Reserved
Developed by Onus News